Snel afgeleid? Op naar OBA StudyShare!

Gepubliceerd op: 11 april 2018 12:04

Scholieren en studenten die snel afgeleid worden tijdens het studieproces zijn welkom bij OBA StudyShare, vanaf 28 april. OBA StudyShare vindt dit voorjaar extra vaak plaats, zodat zoveel mogelijk scholieren en studenten kunnen deelnemen en hun studieprestaties kunnen verbeteren.

OBA StudyShare is de ultieme manier om geconcentreerd te studeren en te werken. Dit gebeurt in blokken van 45 minuten met daartussen steeds verplicht een kwartier pauze. Het is niet toegestaan om te praten en sociale media te checken. De Studybob van de OBA houdt streng toezicht.

Honderden scholieren en studenten

OBA-bibliothecaris Frank Verbeek ontwikkelde OBA StudyShare omdat hij merkte hoeveel moeite studenten hebben met afleiding tijdens het studeren. Het project trok tot nu toe al honderden scholieren en studenten naar de OBA. Deelnemers beoordeelden hun eigen studie-ijver tijdens OBA StudyShare met een 8,5. ´Dit was de productiefste zondag van mijn leven', aldus een van de studenten. Omdat de belangstelling groot is en eindexamens en -tentamens eraan komen, vindt OBA StudyShare dit voorjaar extra vaak plaats: in april, mei én juni.

Praktische informatie

OBA StudyShare vindt plaats in de Centrale OBA, Oosterdokskade 143, op meerdere dagen. De exacte data en meer informatie staan op oba.nl/studyshare. Toegang is gratis, deelnemers halen vooraf een ticket bij de entreebalie.