Snel afgeleid? Op naar StudyShare!

Gepubliceerd op: 4 januari 2017 09:29

Makkelijk afgeleid? Van 9 t/m 20 januari vindt een nieuwe editie van StudyShare plaats in de Centrale OBA. StudyShare is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren of werken te houden. Dat gebeurt in een blok van drie uur, dat is opgedeeld in steeds drie kwartier geconcentreerd aan de slag met daarna verplicht een kwartier pauze. Je mag geen sociale media checken en niet praten. Voor in het lokaal zit de Studybob van de OBA die streng toezicht houdt.

Pomodoro-techniek

StudyShare is ontwikkeld door OBA-bibliothecaris Frank Verbeek en gebaseerd op de Pomodoro-techniek. Daarbij wordt een tijdsperiode opgedeeld in blokken waarbij stilte en concentratie centraal staan. Verbeek combineerde deze techniek met een aantal traditionele methodes om jezelf bij de les te houden, zoals ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Zoals Huijer aangeeft: 'We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. StudyShare is een heel belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit.'

schoolse opstelling

StudyShare is gestart in de OBA in mei 2015 en trok tot nu toe al honderden studenten naar de OBA. Zij prijzen StudyShare om de schoolse opstelling die ertoe leidt dat ze zich beter kunnen concentreren en productiever zijn. StudyShare is gratis voor studenten en andere geïnteresseerden, er wordt gewerkt met een ticketsysteem. Alle informatie hierover en data en tijden zijn te vinden op oba.nl/studyshare.