OBA's Spacebeest op Dutch Design Week in Eindhoven

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022 14:27

Digitaliseren, uploaden en coderen. Allemaal handelingen waarmee we onze digitale wereld vormgeven. Door ermee te spelen in onze Spacebeestinstallatie, ontdek je hoe het werkt en raak je ermee vertrouwd. De makers van het Ontwerplab brengen deze avontuurlijke activiteit naar alle bibliotheken van hun stad, en tijdens de Dutch Design Week van 22 t/m 30 oktober ook naar de Bibliotheek Eindhoven!

Spacebeest maak je zelf. Teken, knip en plak erop los. Klaar voor lancering? GO! Schiet jouw wezentje de digitale ruimte in. Je kiest zelf welke eigenschappen je monster heeft. Welk geluid maakt het? En is ‘ie snel of sterk? Eenmaal in de ruimte speel je tegen de andere Spacebeesten.

Welkom in de bibliotheek van de toekomst

Kinderen groeien op in een wereld waarin online en offline met elkaar zijn versmolten. De bibliotheek van de toekomst verwelkomt je in die wereld en nodigt je uit hem zelf te ontwerpen. De Spacebeestinstallatie staat voor maken, spelen en je daardoor thuisvoelen in de digitale ruimte. 

Spacebeest is een socialdesign-project dat voortkomt uit ontwerpend onderzoek: een slimme manier van onderzoeken waarbij oplossingsrichtingen met experimenten direct worden getest. Zo leren we snel wat wel en niet werkt. Gaandeweg passen we ons product aan, tot de best mogelijke versie van zichzelf. Het prototype van Spacebeest werd getest tijdens het programma MidZomerMokum in de zomer van 2022. Spacebeest is ontwikkeld door het Ontwerplab, een samenwerking tussen Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), gemeente Amsterdam en ontwerpcollectief idiotēs.

Lees meer over het Ontwerplab

Ga naar de website van Dutch Design Week