Stadspas-actie: Amsterdamse Beestenboel

Gepubliceerd op: 29 juni 2017 09:08

Houden je kinderen van lezen, dieren en Amsterdam? Kom dan vanaf woensdag 26 juli samen met hen naar een vestiging van de OBA. Op vertoon van de kinder-Stadspas ontvang je een gratis exemplaar van 'Amsterdamse Beestenboel'.

Wat is Amsterdamse Beestenboel?

Amsterdamse Beestenboel is een boek over wilde dieren in Amsterdam. Er staan kaarten in van alle grote parken, zodat je precies weet waar je moet zoeken naar de ijsvogel, de aalscholver, een uilenbal of vossenpoep. Hartstikke leuk dus!

Waarom deze actie?

De makers van het boek willen alle Amsterdamse kinderen (nog meer) laten houden van boeken. En ze willen ze de natuur in krijgen. Want lezen verrijkt je wereld, prikkelt je fantasie en van spelen in het groen wordt je hoofd rustig en je lijf gezond.

Initiatief van?

Amsterdamse Beestenboel is een initiatief van Liedewij Loorbach (schrijver), Eva van Aalst (illustrator) en Studio Pino (vormgeving). Zij werden geholpen door stadsecologen van de gemeente Amsterdam. Lisanne Bos, deskundige leesvaardigheid bij basisschoolleerlingen en werkzaam bij Stichting Lezen & Schrijven, adviseerde over het taalniveau. Kinderboekenschrijver Lisa Boersen las mee en bracht de nodige structuur aan in de losse verhalen.

Op is op

Deze actie is voor kinderen van 3 tot en met 14 jaar die een kinderstadspas hebben met een groene stip en duurt tot 30 september 2017. Het kind moet samen met zijn ouder/verzorger langskomen. Zowel kind als ouder/verzorger moeten hun Stadspas tonen. 

Op is op, dus wees er op tijd bij.

Alle vestigingen van de OBA doen mee, behalve OBA Duivendrecht en OBA Ouderkerk.