Staking onderwijs op 15 maart

Gepubliceerd op: 6 maart 2019 15:28

Op vrijdag 15 maart staken alle leraren en docenten. Kinderen en jongeren kunnen op die dag in de OBA terecht voor leuke activiteiten.

Kom langs in een van de OBA-vestigingen, of neem een kijkje in de agenda.

Hier een greep uit de activiteiten:

Voorleestheater: De bril van Wolf (6+)

Hond kan lezen. Wolf niet. Of misschien kan hij het wel en heeft hij alleen maar de juiste bril nodig? In deze sprankelende voorstelling vol letterpret gaat Wolf op zoek naar zijn ware leesbril. Op vrolijke en speelse wijze nemen theatermakers Saskia en Johan de kinderen mee in de zoektocht van Wolf. Wie wil mag meespelen!

De OBA InburgerBar staat dan ook in OBA Molenwijk. Kom oefenen voor het Inburgeringsexamen, terwijl je van een lekkere burger geniet!

Joris en de Geheimzinnige Toverdrank (6+)

Dat Roald Dahl een krachtpatser is op het gebied van fantasierijke kinderverhalen is bekend. Maar hoe dit verhaal van hem, verteld door Iris van der Ende, een grote totaalbelevenis wordt met de muziek van componisten van Bozza, Hindemith, Fredriksson en Ilbert... dat moet je meemaken!

Huiswerkbegeleiding door StudieMax

De OBA biedt samen met StudieMax wekelijkse bijlessen aan. Alle vakken van het basisonderwijs worden aangeboden. Er is extra aandacht voor lezen, maar ook voor dyslexie, dyscalculie en meertaligheid. 

Op 15 maart kunnen basisschoolleerlingen terecht in OBA Waterlandplein, OBA van der Pek en OBA Bijlmerplein

Studiebegeleiding voor jongeren

Samen met de Weekend Academie en studenten van Hogeschool Inholland biedt de OBA studiebegeleiding voor jongeren gedurende het hele schooljaar. In een omgeving die uitdaagt en inspireert kunnen ze talloze informatiebronnen raadplegen, op onderzoek uitgaan en hun studievaardigheden vergroten.

Op 15 maart kunnen middelbare scholieren voor studiebegeleiding terecht in OBA Reigersbos

Bezoek het Muizenhuis

Het Muizenhuis is bijna twee meter breed en drie meter hoog, en telt meer dan honderd kamers. In die kamers zijn heel veel muisjes hard aan het werk. De bakker bakt taartjes, de schilder maakt een portret en de werklui sjouwen zware zakken. Het Muizenhuis is te bewonderen op de jeugdetage van OBA Oosterdok.

Leen een leuk boek!

Je kunt op je extra vrije dag natuurlijk ook naar een bibliotheek bij jou in de buurt komen om boeiende boeken te lenen. Neem eens een kijkje op obajunior.nl, laat je inspireren en maak een lijstje met jouw favorieten voordat je op pad gaat.