Studeren in opperste concentratie? OBA StudyShare!

Gepubliceerd op: 3 mei 2017 12:27

Voor iedereen die zonder afleiding wil studeren begint op 23 mei weer een nieuwe periode van OBA StudyShare, de ultieme manier om het hoofd bij het studeren te houden.

Tijdens OBA StudyShare is iedereen welkom in de Centrale OBA om geconcentreerd te studeren of te werken. Dat gebeurt in een blok van drie uur, dat is opgedeeld in steeds drie kwartier werken met daarna verplicht een kwartier pauze. Je mag geen sociale media checken en niet praten. Voor in het lokaal zit de Studybob van de OBA die streng toezicht houdt. Je kunt zelfs je telefoon in bewaring geven. 

Pomodoro-techniek

OBA StudyShare is ontwikkeld door OBA-bibliothecaris Frank Verbeek en gebaseerd op de Pomodoro-techniek. Daarbij wordt een tijdsperiode opgedeeld in blokken waarbij stilte en concentratie centraal staan. Verbeek combineerde deze techniek met een aantal traditionele methodes om jezelf bij de les te houden, zoals ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands. Zoals Huijer aangeeft: 'We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. OBA StudyShare is een heel belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit.'

Schoolse opstelling

OBA StudyShare is gestart in de OBA in mei 2015 en trok tot nu toe al honderden studenten naar de OBA. Zij prijzen OBA StudyShare om de schoolse opstelling die ertoe leidt dat ze zich beter kunnen concentreren en productiever zijn. Deelname aan OBA StudyShare is gratis voor studenten en andere geïnteresseerden, er wordt gewerkt met een ticketsysteem. Alle informatie hierover en data en tijden zijn te vinden op oba.nl/studyshare.

Data

OBA StudyShare vindt plaats in de Centrale OBA van dinsdag 23 mei tot en met vrijdag 9 juni 2017, met uitzondering van zondag 28 mei en zondag 4 juni.