Tijd voor taal

Gepubliceerd op: 2 september 2014 15:27

Van 7 tot en met 14 september is het de Week van de Alfabetisering. Bij de OBA is er de hele maand september extra aandacht voor taal. Met taalfestivals, oefenspreekuren, een voorleesmarathon en meer brengen we taal dichter bij de mens en de mens dichter bij de taal. Hieronder vindt u een selectie uit het aanbod.

Taalfestivals

In vijf bibliotheken wordt in september een Taalfestival georganiseerd. Met korte taaltrainingen, oefenplekken, coaches, informatie over werkervaringsplekken, digitaal leren en meer. In Bibliotheek Cinétol, Bibliotheek Nieuwendam, Bibliotheek Indische Buurt, Bibliotheek Osdorp en Bibliotheek Bijlmercentrum. Zie het filmpje hieronder voor meer informatie. Of klik hier voor alle data en tijden. 

Theatervoorstelling ‘Als ik jou’

Op dinsdag 16 september om 14.00 uur speelt deze wervelende, ontroerende theatervoorstelling van het Vlaamse theatergezelschap Fast Forward in de Centrale Bibliotheek. Voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren begrijpen. Op een interactieve manier introduceren de acteurs bekende Vlaamse en Nederlandse dichters als Paul van Ostaijen, Hugo Claus en Annie M.G. Schmidt. Klik hier om kaarten te reserveren. 

DRONGO-festival

Op zaterdag 27 september staat de Centrale Bibliotheek de hele dag in het teken van het DRONGO-festival voor meertaligheid. Deze derde editie van het festival heeft als thema 'Talen voor je toekomst'. Het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils. Van een spoedcursus Chinees en interactieve 'labs' tot taaltheater, lezingen en verhalen. In het hele gebouw kunnen taalprofessionals en taalliefhebbers hun hart ophalen. Voor kinderen en hun ouders is er een uitgebreid programma met o.a. workshops, een voorleesestafette en theater. Klik hier voor het volledige programma. 

voorleesmarathon

Bekende en minder bekende inwoners van IJburg lezen woensdag 10 september voor aan kinderen van 3-8 jaar en hun ouders. Tussen 14.00 en 17.00 uur start elk half uur een nieuwe voorlezer.