Top 10 | Alternatieven voor schermtijd

Gepubliceerd op: 14 februari 2019 09:34

Kinderen grijpen het liefst naar hun games, mobieltjes, de ipad of Netflix. Hoe houd je de schermtijd een beetje binnen de perken? Door leuke alternatieven aan te bieden. Daarom verzamelde de OBA een top 10 met boeken vol tips.

1.

Floortje Zwigtman | Het wildste boek voor buiten

Buiten spelen saai? Lees dan hoe je badzout van bloemen maakt, een zombie-aanval organiseert in het park of speurt naar dieren. Dit boek bevat allerlei ideeën om buiten te doen en natuurweetjes. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

2.

Robin Bertus | Amsterdam reis-doe-boek

Wat is er allemaal te zien in Amsterdam? De Amstel en het IJ, het Vondelpark, en veel mooie en leuke musea. Met veel kleurenillustraties en een hondje dat op elke pagina gezocht kan worden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

3.

Sue Grabham | 101 dingen om buiten te doen

Lanceer een azijnraket, maak een moddermasker of speel strafbal. Hoeveel van de 101 activiteiten buitenshuis heb jij al gedaan? Met stap voor stap uitleg en werktekeningen in kleur. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

4.

Jo Schofield | De wilde stad

Knutsel eens een graspop, maak graffiti met water of speel een kastanjespel. Uitleg van ruim 65 knutsel- en avontuurlijke ideeën, vooral voor in de stad, met o.a. planten en dieren. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

5.

Katja Briol | Het grote eenhoornboek

Voorbeelden van kleurrijke knutselprojecten, haakwerkjes en baksels rond de sprookjesachtige eenhoorn. Met stapsgewijze uitleg, getekende kleurenillustraties en kleurenfoto's van het eindresultaat. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

6.

Clara Lidstrom | In je eigen tuintje

Lees hoe je tomaten, zonnebloemen en zelfs hazenkeutels plant. Knutsel ook een bonenspel of vetbol voor de vogels. Uitleg, stap voor stap met tekeningen, en kleurenfoto's van de resultaten. Makkelijk te lezen. Samen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

7.

Natacha Seret | Knutselen met wc rolletjes & karton

Knutsel een zilveren robot, flamingo of een Japanse vis met wc-rolletjes. Uitleg, stap voor stap met tekeningen van dertig knutsels. Met kleurenfoto's van de knutsels. Met enige hulp vanaf ca. 4 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar.

8.

Eva Munnik | Kids the city

Informatie en tips voor twaalf stedentrips met jonge kinderen. New York is misschien niet mogelijk, maar een bezoekje aan Rotterdam of Antwerpen kan wel een optie zijn. Voor opvoeders van kinderen van ca. 2 t/m 8 jaar.

9.

Jeroen van der Spek | 1000 dingen

In 1000 dingen vind je enorm veel ideeën voor dagtochten in Nederland. Een onuitputtelijk inspiratieboek dat met zijn uitgekiende en ruime selectie Nederland van al zijn kanten laat zien!

10.

Sarah Devos | Mijn kind knutselt graag (maar ik kan dat niet)

Maak een kunstwerk van propjes of een stoere wandelstok. Honderd tips voor knutsels, zowel klassiekers als nieuwe, rond de jaargetijden. Met kleurentekeningen en -foto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 3 t/m 8 jaar.