Top 10 | Anders op reis

Gepubliceerd op: 13 augustus 2019 09:00

Zin om op pad te gaan, maar heb je nog geen duidelijke plannen? Laat je inspireren door deze top 10 van reisgidsen, van solo op reis tot stedentrips met kinderen of een trip naar de meest beroemde filmlocaties, de keuze is reuze.

1.

Fijn weekend

Er zitten 52 weekends in een jaar. Weekends waarin je weg wilt, iets beleven. En Europa heeft minstens zo veel bestemmingen die ideaal zijn voor een opwindende of juist ontspannende reis. Dit boek voert je langs levendige metropolen en rustgevende regio's en toont een bonte mix van Europese droombestemmingen voor elk seizoen.

2.

Handboek voor de soloreiziger

Voor het eerst alleen op reis? Lees hoe je je daarop voorbereidt. Met verschillende bestemmingen, verhalen van ervaren reizigers en tips. Vanaf ca. 17 jaar.

3.

Velden van weleer: reisgids naar de Eerste Wereldoorlog

 Reisgids naar het front van de Eerste Wereldoorlog van de Noordzee tot aan de Zwitserse grens. Tevens een introductie op de Eerste Wereldoorlog (1914-1918).

4.

Kids & the city

Informatie en tips voor twaalf stedentrips met jonge kinderen. Bezocht worden o.a. Londen, Stockholm, Rome en Rotterdam. Met veel kleurenfoto's en plattegronden. Voor opvoeders van kinderen van ca. 2 t/m 8 jaar.

5.

Onderschat Nederland

In dit boekje komen 80 onderschatte locaties in Nederland aan bod die je vanwege een heersend vooroordeel of clichébeeld liever links zou laten liggen maar die wel degelijk iets bijzonders te bieden hebben. Denk hierbij aan steden of dorpen, maar ook aan een minder bekend natuurgebied, een enerverende fietstocht, een fraai gelegen kasteel of een onverwacht goed restaurant...

6.

The place to be

250 bestemmingen over de hele wereld met als invalshoek het gevoel dat ze je kunnen geven.

7.

Droombestemmingen

De vijftig mooiste toeristische reisbestemmingen ter wereld, uitgedrukt in foto's van National Geografic Society.

8.

De bucketlist

Een boek met wel duizend verschillende ideeën voor jouw bucketlist. De plannen gaan van de noordpool naar de zuidpool, het beklimmen van de Sigiriya in Sri Lanka tot een kijkje nemen in Memory Lane in Syracuse (VS) - al dan niet in persoon - om daarna je memoires te gaan schrijven. Blader door dit boek om inspiratie op te doen en kijk wat je het meest aanspreekt. 

9.

Geheime wereldwonderen

Dit boek neemt je mee op reis langs de minder bekende wonderen van de wereld. Duik in de wereld van de meest verrassende, prachtige en regelrecht bizarre sights op deze planeet waar de doorsneereiziger niet snel komt: van communistische bunkers en brandende gaskraters tot een roze meer en een fluorescerende grot, gemaakt door Poolse monniken.

10.

Film & serie locaties

Gids met een fraai visueel overzicht van meer dan honderd locaties over de gehele wereld waar memorabele scènes uit films en series zijn opgenomen.