Top 10 | Bakken

Gepubliceerd op: 17 mei 2018 15:51

Duik de keuken in met één van de bakboeken uit de top 10 van deze week. Wat ga jij maken: zoete taartjes met of zonder suiker, glutenvrije koekjes of een overheerlijke klassieke Victoria Sponge?

1.

Yotam Ottolenghi | Sweet

Van panna cotta tot pavlova en van koekjes tot cake: elk recept draagt de typische Ottolenghisignatuur, met verse ingrediënten en smaakmakers als vijgen, rozenblaadjes, pistache en kardemom.

2.

Menno de Koning | Menno’s superheroes kookboek

Menno Koning werd bekend als winnaar van Heel Holland Bakt. In dit kookboek vind je zijn onweerstaanbare baksels en andere heerlijke gerechten. Met recepten voor hysterisch coole milkshakes tot stoer Americana en alles daartussenin. 

3.

Christel Delen | Taarten zonder oven

Je hoeft geen oven te hebben om toch betoverende taarten te maken. Een fruitige cheesecake uit de koelkast, een ijskoude chocoladetaart met koekjes of een creatieve pannenkoekentaart, deze zoete zondes tover je zonder bakken op tafel.

4.

Janny van der Heijden | Heel Holland Bakt Feest 

Heel Holland Bakt Feest is een bakboek vol recepten voor ieder moment waarop iets te vieren valt: van taart tot brood, zowel zoet als hartig, eenvoudige en uitdagende recepten.

5.

Yvette van Boven | Home baked

Van Boven deelt in deze bakbijbel meer dan 200 originele bakrecepten, met prachtige illustraties en de immer fraaie foto’s van haar echtgenoot Oof.

6.

Laura Kieft | Laura’s bakery

Basis-bakboek van de bekende foodblogger Laura Kieft met recepten van veel gemakkelijk te maken zoete baksels.

7.

Nigella Lawson | Hoe word ik een goddelijke huisvrouw

In een druk bezet leven kan het bakken van een taart of een schaal muffins meer voldoening geven dan het bereiden van welke maaltijd dan ook. Nigella voedt onze fantasieën en laat zien hoe aangenaam het is te bakken, voor Kerstmis, kinderfeestjes en andere gelegenheden.

8.

Mary Berry | Mary Berry’s bakbijbel

Met ruim 250 foolproof recepten, van de klassieke Victoria sponge tot heerlijk brood, is dit een van de volledigste bakboeken ooit. Mary’s gemakkelijk te volgen instructies en handige tips maken het boek geschikt voorbeginnende en meer ervaren bakkers.

9.

Nanne Hogeland | Goed zoet bakken zonder suiker

Goed zoet! is een toegankelijk kookboek, boordevol suikervrije taartjes, koekjes en cakes. Om te laten zien dat je ook zonder geraffineerde suikers vrolijke en heerlijk zoete gebakjes kunt maken. Ook staat het boek vol  gluten- en lactosevrije recepten en een groot aantal tips voor traktaties en tussendoortjes voor op school, kantoor of tijdens een dagje uit.

10.

Monique van der Vloed | Het 101 taartenboek

In dit boek vind je recepten voor zoete en enkele hartige (groente)taarten voor een veganistische of vegetarisch eetpatroon, gezoet met Stevia (E960) en Erythriol (E968), glutenarm en koemelk/lactosevrij.