Top 10 | Besparen

Gepubliceerd op: 21 maart 2019 13:53

Tijdens de Week van het Geld leren kinderen omgaan met geld (25 t/m 29 maart). Maar het begint natuurlijk allemaal bij de volwassenen die het goede voorbeeld geven en hun financiën op orde hebben. In deze top 10 vind je boeken die je een heel eind op weg helpen.

1.

Anna van der Schors | Gids voor financieel opvoeden

Volwassenen die als kind niet van hun ouders geleerd hebben goed met geld om te gaan, hebben twee keer zo vaak betalingsachterstanden. Betalingsproblemen komen bij deze volwassenen maar liefst drie keer zo vaak voor.

2.

Björn Peeters | Minder geldzorgen

Leer met behulp van dit boek een goed budget opstellen en efficiënt besparen, voor meer financiële zekerheid en minder geldzorgen. In het eerste deel van het boek vind je een eenvoudige, praktijkgerichte methode om een budget op te stellen. Je hoeft niet eerst een hele tijd te lezen, maar kan meteen aan de slag.

3.

Irene Blanken | Budgethandboek 2018

Het Budgethandboek geeft informatie over inkomsten, uitgaven, bestedingspatronen en kosten van levensonderhoud van diverse particuliere huishoudens. Ook bevat het een overzicht van inkomensondersteunende maatregelen. 

4.

Dan Ariely | Geld en gedrag

Dan Ariely - misschien wel de populairste gedragswetenschapper ter wereld - geeft samen met Jeff Kreisler de nieuwste inzichten over de psychologie van geld. Met veel anekdotes, humor en scherpe adviezen onderzoeken ze herkenbare financiële situaties en laten ze zien welke denkfouten we daarbij vaak maken. 

5.

Saskia Scheerlinck | Crisis survivalgids

In de Crisis Survivalgids vind je honderden tips, handige checklists en sprekende voorbeelden waarmee je je leven kan vereenvoudigen en ongemerkt een paar honderd euro per maand kan besparen. Maand na maand wordt een aspect van je leven aangepakt, zodat je op het einde van het jaar alvast een stap verder staat in je zoektocht naar meer financiële onafhankelijkheid.

6.

Nanette van Mourik | Bespaar geld

De bespaartips in dit boek helpen je de hand op de knip te houden. De tips zijn samengesteld op basis van informatie van de Consumentenbond en het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

7.

Marieke Henselmans | Vrolijk besparen

Henselmans geeft geld besparende tips op huishoudelijk gebied. Voor elke kamer in huis heeft ze slimme tips en handige methodes om op een leuke manier te besparen.

8.

Marleen van Gaver | Budgetkoken

Het is een fabeltje dat lekker, gevarieerd en gezond eten per definitie duur is. Wie verstandig inkopen doet en een dosis creativiteit aan de slag legt, kan een heerlijke en goedkope maaltijd op tafel toveren.

9.

Deborah Taylor Hough | De kleine geld besparen voor dummies

Geld besparen was nog nooit zo eenvoudig! De kleine Geld besparen voor Dummies staat vol met tips over hoe je kunt bezuinigen op alle mogelijke kosten, van de dagelijkse boodschappen tot cadeautjes voor allerlei gelegenheden. Deze handige gids geeft je praktische ideeën om minder uit te geven, meer te besparen en prettig te leven.

10.

NIBUD | Geldwijzer studenten

Als je gaat studeren, heeft dat gevolgen voor je geldzaken. Adviezen en tips over de studiefinanciering, zelfstandig wonen en bijverdiensten. Vanaf ca. 16 jaar.

 

 

Hulp bij financiële zaken

Heb je hulp nodig bij je financiële zaken? Leer bij de OBA hoe je internetbankiert, je administratie op orde brengt én ontvang tips over hoe je geld kunt besparen.