Top 10 | Bladmuziek kerst

Gepubliceerd op: 6 december 2019 10:37

Nu de temperaturen dalen en het buiten donkerder wordt gaan er in de stad steeds meer lichtjes branden. In OBA Oosterdok vind je nu een feestelijke verzameling bladmuziek voor tijdens de kerstdagen.

Wil je de feestdagen graag een muzikale twist geven? Neem dan eens een kijkje in de collectie muziekboeken van de OBA. Ga jij je gezelschap verrassen met klassieke kerstsongs, swingende jazznummers of Hawaïaanse ukelelestukken? Op de vierde verdieping vind je nu de meest uiteenlopende composities. Laat je inspireren!

OBA Oosterdok | 4e etage

 

1.

Mariah Carey - All I want for Christmas is you

Matthew O'Donovan, Walter Afanasieff | All I want for Christmas is you : as recorded by Mariah Carey

"All I want for Christmas is you" vormt het, toegegeven, enigszins hysterische hoogtepunt van menig kerstfeest. Met dit muziekboek kun je je de klassieker eigen maken en staat je gezelschap voor je het weet mee te brullen!

2.

Peter Gritton - Follow that star: 9 christmas songs in close harmony

Peter Gritton | Follow that star: 9 christmas songs in close harmony

Dit muziekboek neemt je mee op een reis langs de klassieke kerstliedjes. Denk bijvoorbeeld aan 'Have yourself a merry little christmas', 'Winter Wonderland' en 'Santa Claus is coming to town'.

3.

Hal Leonard - Disney Christmas favorites

Hal Leonard | Disney Christmas favorites

Een leuk boek voor Disneyliefhebbers. Deze bladmuziek leert je de vrolijke Disneyversie van je favoriete kerstliedjes te spelen. 

4.

Hal Leonard - Christmas - Michael Bublé

Hal Leonard | Christmas – Michael Bublé

Michael Bublé heeft in de afgelopen jaren vele huiskamers weten te veroveren met zijn kerstmuziek. Gek is dat niet, want zijn liedjes zijn behalve sfeerverhogend ook aanstekelijk en swingend. Met dit muziekboek kruip je even in zijn huid!

5.

Randall Ames - Christmas ukulele hawaiian style

Randall Ames | Christmas ukulele, Hawaiian style

Even totaal iets anders. Met dit boek leer je hoe je met je eigen ukelele een tropische draai aan de feestdagen kunt geven. Klassiekers als 'Jingle bells', 'Silent night' en 'We wish you a merry Christmas' worden in een nieuw jasje gestoken.

6.

George Michael - Twentyfive for loving

Richard Harris & Lucy Holliday | Twentyfive : for loving / George Michael

Wie kent hem niet: de meezinger 'Last Christmas' van het Britse popduo Wham!. Het nummer kwam uit in 1984 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de kerstperiode. Ook andere hits komen voorbij.

7.

Nick Perrin - Not such a silent night!: a christmas musical for children

Nick Perrin & Ruth Kenward | Not such a silent night!: a Christmas musical for children

De levendige musicalliedjes in dit muziekboek voor kinderen zijn niet alleen aanstekelijk, maar ook makkelijk te leren. Volg lammetje Larry tijdens zijn ontmoetingen met onder andere een ezel, een kameel en een herdershond.

8.

Paul Honey - A jazzy christmas

Paul Honey | A jazzy Christmas : a unique collection of 14 great jazz arrangements for solo piano

Kerst en jazz zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit muziekboek voor de piano leert je veertien swingende kerstliedjes ten gehore te brengen. 

9.

Linda Thomas - An old english christmas - for hammered dulcimer

Linda Thomas | An old English Christmas : for hammered dulcimer

Toch toe aan een stille nacht? Dit boek omvat twintig Engelse kerstfavorieten. Een aanrader voor de traditionelere kerstliefhebber.

10.

Frank Rich - Dromen van een witte kerst

Frank Rich | Dromen van een witte kerst

Een liedjesboek voor de hele familie, met niet alleen alle bekende traditionele kerstliederen, maar ook internationaal bekende songs rond en over de gezellige Kersttijd.