Top 10 | Boekjes voor de allerkleinsten

Gepubliceerd op: 11 april 2019 10:32

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. In deze top 10 vind je vrolijke boekjes voor de allerkleinsten.

1.

Ingela | Beestje waar ben je?

Waar heeft de rups zich verstopt? En waar is toch de slak? En kijk eens achter het flapje of je het kindje kunt vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en vilten flapjes. Beestje waar ben je? is verkozen tot BoekStart Babyboekje 2018. Vanaf ca. 1 jaar.

2.

Roger Priddy | Hallo baby: gezichten

Wat zijn er veel verschillende gezichten! Er zijn jongens en meisjes, opa's en oma's, mensen kunnen steil haar hebben of krullen, een muts dragen of een bril en verdrietig zijn of blij. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige gestileerde illustraties in zwart-wit en enkele steunkleuren. Vanaf ca. 9 maanden.

3.

Baby’s eerste voelboekje

Vierkant, hardkartonnen aanwijsprentenboek met vijf kleurenfoto's van vijf verschillende dieren uit de omgeving van baby's en dreumesen. Met enkele voelelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

4.

Sebastien Braun | Brrr! Brrr!

Achter grote flappen zitten allerlei pooldieren verstopt. Weet jij welke dieren het zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 1 jaar.

5.

Dick Bruna | Boe

Tok-tok zegt de kip, roekoe zegt de duif en wat zegt de vis? Groot vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in slechts enkele, heldere kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.

6.

Liesbeth Schlichting | Mijn eerste Van Dale babyboekje

Stoffen knisperboekje waarin zeven boerderijdieren via een gedichtje worden voorgesteld. Met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 maanden.

7.

Charlie Gardner | Tractor

Welk voertuig raapt na het maaien de halmen netjes bij elkaar? En welk voertuig maakt de weg vrij van sneeuw? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's en grappige uitsparingen om het voertuig te raden. Vanaf ca. 2 jaar.

8.

Satoshi | Piyo

Kuikentje Piyo kijkt achter een bloem, blaadjes en een gordijn en vraagt steeds: wie is daar? Hij ontdekt allerlei beestjes die zich hebben verstopt. Maar waar is Piyo gebleven? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met zacht gekleurde illustraties en vilten flapjes. Vanaf ca. 9 maanden.

9.

Ferri Guiliano | Kiekeboe!

Welk dier zit verstopt achter die bruine poten? En van welk dier zijn die roze oren? Kijk maar achter de flapjes! Vierkant kartonnen prentenboek met sfeervolle illustraties in natuurlijke kleuren met flappen en een spiegeltje. Vanaf ca. 1 jaar.

10.

Liesbet Slegers | Ik en mijn straat

Een jongetje (ik-figuur) laat zien waar hij woont, wie hij allemaal tegenkomt in zijn straat en hoe fijn hij kan spelen in het park. Vierkant prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Ken je BoekStart al?

Het leesprogramma BoekStart is er voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders, en maakt volop gebruik van vrolijke boekjes zoals de titels in deze top 10. In alle vestigingen van de OBA worden geregeld activiteiten voor ouders en kinderen georganiseerd. Er wordt voorgelezen, gezongen, informatie gegeven en er is ook gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.