Top 10 | E-books voor in de vakantie

Gepubliceerd op: 24 maart 2020 09:30

Nog even en de meivakantie begint. Wist je dat je bij de OBA ook e-books kunt lenen? Van literatuur tot chicklit en van voorleesboeken voor peuters tot spannende verhalen voor tieners, in de landelijke e-bookcollectie zit voor elk wat wils.

Reisverhalen

1.

Caspar Visser ’t Hooft | Frankrijk in 50 fragmenten

Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer.

2.

Bettine Vriesekoop | Duizend dagen in China

Bettine Vriesekoop vertelt openhartig hoe zij met vallen en opstaan haar weg moet vinden als journalist in een bureaucratisch land. Ook schrijft zij over haar eigen dagelijkse leven in de wereldstad Peking.

 

 

Gezondheid en psychologie

3.

Sue Johnsen | Houd me vast

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Die hulp komt van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy. In Houd me vast maakt zij de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties.

4.

Fred Sterk | Ruimte voor jezelf

De moderne prestatiemaatschappij stelt steeds hogere eisen aan ons. In dit boek gaan de auteurs in op het omgaan met sociale druk, prestatie- en informatiestress vanuit verschillende invalshoeken. Centraal staat de vraag: Hoe kun je meer psychologische ruimte voor jezelf creëren?

 

 

Literatuur en klassiekers

5.

Maarten ’t Hart | Laatste zomernacht

Laatste zomernacht is in de eerste plaats een idyllische verhaal over de laatste avond en nacht van een meerdaagse excursie van biologen naar een laagveenmoeras. De idylle is echter niet zonder tragische accenten.

6.

Georges Perec | De condottiere

De Condottiere, begint als een misdaadverhaal waarin schilderijenvervalser Gaspard Winckler zijn opdrachtgever Anatole Madera vermoordt. Via een zelf gegraven gang vlucht hij vervolgens uit het atelier, waar hij tevergeefs heeft geprobeerd een schilderij van Antonello da Messina te evenaren.

 

 

Thrillers

7.

Suzanne Vermeer | Route du soleil

Vriendinnen Marit en Fiona hebben samen een zomerse vakantie geboekt. Eerste lange stop: een idyllisch gelegen Zuid-Franse camping. Op weg daar naartoe nemen ze de charmante lifter Brian mee. Al gauw blijkt hun nieuwe reismaatje onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Fiona wil hem het liefst uit de auto zetten, maar Marit valt voor zijn charmes.

8.

Camilla Lackberg | Predikant

Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer. 

 

Jeugd en jongeren

9.

John Flanagan | De outsiders

In Skandia kun je maar op één manier een echte krijger worden. Jongens worden uitgekozen voor een team, broederband genoemd, en krijgen drie maanden lang een intensieve training, waarin ze leren omgaan met schepen en wapens, en zich allerlei gevechtstechnieken eigen moeten maken. Het gaat hard tegen hard, want er kan maar één broederband winnen.

10.

R.J. Palacio | Wonder

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school.