Top 10 | Eropuit in de Benelux

Gepubliceerd op: 9 juli 2019 09:00

De leukste bestemmingen zijn dichterbij dan je denkt! Ga op pad met fiets, trein, bus of auto en verwonder je over de schoonheid van plekken zo dichtbij.

1.

Nederland

De ANWB Extra reisgids Nederland biedt naast veel praktische tips over, hotels, restaurants en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Ga een dagje naar bourgondisch Den Bosch, hop van Texel naar Schiermonnikoog of fiets langs containers en tankers in Rotterdam. 

2.

Amsterdam

Gids met tips voor winkelen, excursies, eten, drinken, bezienswaardigheden, uitgaansleven, overnachten en wandelingen.

3.

België & Luxemburg

Met de reisgids Capitool België & Luxemburg ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de zeven verschillende streken die België & Luxemburg rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

4.

Ardennen

De combinatie van watervallen, spannende fietspaden, beroemde trappistenbrouwerijen en gezellige dorpjes, maken de Ardennen tot de perfecte bestemming voor een mooie outdoorvakantie. De compacte ANWB Extra reisgids Ardennen biedt naast diverse routes door het gebied en veel praktische tips over campings, hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie niet mag missen. Laat je verrassen door de prachtige architectuur in Luik, maak een eindeloze wandeling in de Hoge Venen of ga op zoek naar de ultieme ontspanning in Spa.

5.

Rotterdam, Delft, Den Haag

De ideale gids voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen. Met uitneembare plattegrond. 

6.

België

Wat & Hoe Stad & Streek België bevat de hoogtepunten uit het land, gedetailleerde kaarten en verrassende wandelingen. Raadpleeg de vele adressen waar je volgens insiders het beste kunt overnachten, eten, winkelen en uitgaan. Wat & Hoe Stad & Streek België is praktisch in gebruik door een handige indeling en kleurgebruik, en biedt je alle informatie en tips over bezienswaardigheden om de massa voor te blijven. 

7.

Luxemburg

Reisgidsje over het groothertogdom met hoofdstukjes over allerlei wetenswaardigheden, de Luxemburgse keuken, winkelen in de stad, evenementen in het land en de toeristische aspecten van de vijf regio's: de stad, het dal van de Sure, de Ardennen, het industriegebied in het zuiden en het gebied langs de Moezel. 

8.

Brugge

Sommige steden hebben een onverklaarbare aantrekkingskracht; Brugge is daar een van. Het is een stad op mensenmaat, die trots het Unesco-label van werelderfgoedstad draagt. Deze handzame gids voor de mooiste kunststad van Vlaanderen bundelt de meest actuele informatie over alle bezienswaardigheden, musea, attracties en evenementen in Brugge. In de adresboekjes verklappen Brugge-kenners hun tips inzake shopping, cafés en restaurants.

9.

Onderschat Nederland: 80 onontdekte plekken in Nederland

In dit boekje komen 80 onderschatte locaties in Nederland aan bod die je vanwege een heersend vooroordeel of clichébeeld liever links zou laten liggen maar die wel degelijk iets bijzonders te bieden hebben. Denk hierbij aan steden of dorpen, maar ook aan een minder bekend natuurgebied, een enerverende fietstocht, een fraai gelegen kasteel of een onverwacht goed restaurant...

10.

Rijsel

Rijsel, of Lille, is alles tegelijk: Vlaams en Frans, een industriestad en een culturele oase, hypermodern en klassiek, een dorp en een metropool. Je kunt ernaartoe voor de chique modewinkels, de moderne kunst, de gezellige cafeetjes, de gevels vol verhalen, de jaarlijkse braderie en zelfs voor de stoere vestingwerken waar joggers en wandelaars tegenwoordig de dienst uitmaken. Wat je plannen ook zijn, zodra je Rijsel kent, wil je er steeds weer naar terugkeren.