Top 10 | Eropuit in Nederland

Gepubliceerd op: 30 mei 2017 11:14

Heb je al plannen voor de zomer? Ga op ontdekkingstocht door Nederland met één van de boeken uit deze top 10.

1.

Reinhard Tiburzy | Ontdek Nederland

Een actueel portret van Nederland met essays over de cultuur, geschiedenis en gebruiken, met achtergronden, wandelingen door steden en dorpen, uitstapjes in de natuur, talrijke stadsplattegronden en kaarten en persoonlijke adresjes.

2.

Marja Kerst | Onverwacht dichtbij

Aan de hand van wereldberoemde bezienswaardigheden laat Onverwacht Dichtbij verrassende en onvermoede plekken zien in Nederland. Naast de toren van Pisa, zijn ook in ons land talloze scheven torens. Voor zandvlaktes hoef je niet per se naar de Sahara en voor goede wijn hoeft niemand af te zakken naar het verre zuiden. Laat je zonder dure tickets en een jetlag verwonderen door al het moois dat Nederland te bieden heeft. 

3.

Isabel Albiston | Het grote gratis op reis boek

De ultieme geld besparende gids met wereldwijde bestemmingen. Met tips voor 60 steden over de hele wereld. Van de gratis musea in Londen, Washington en China tot de mooiste natuurervaringen in Afrika, wandelingen door oosterse soeks en langs paradijselijke stranden.

4.

Jeroen Junte | Design Nederland

Designcritius Jeroen Junte selecteerde samen met bekende ontwerpers het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van design en architectuur. Waar drinkt Ted Noten zijn biertje? Waar kun je naast Richard Hutten terechtkomen tijdens een lunch in een overdekte moestuin? Waar slaap je tussen lakens van Marcel Wanders? Of wat is de favoriete galerie van Ineke Hans?

5.

Rik Zaal | Het beste van Nederland

Het beste van Nederland is een boek dat zich verheugt over de opmerkelijke verscheidenheid van Nederland en dat in compacte hoofdstukken toont. Geen uitgebreide geschiedenissen, kunsthistorische verhandelingen en routebeschrijvingen, maar een handig overzicht in toplijstjes, geschreven in Zaals persoonlijke en eigengereide stijl.

6.

Bartho Hendriksen | Onverwacht Nederland

Ga op ontdekkingstocht in Nederland en laat je verrassen door de vele bijzondere plekken en bezienswaardigheden die ons land te bieden heeft. Het onverwachte van deze uitgave is dat juist de minder bekende toeristische attracties, evenementen en plaatsen aan bod komen. 

7.

Kees Verplanke | De mooiste Nederlandse steden

Nederland telt veel mooie steden en stadjes die een bezoek waard zijn. Heerlijk dichtbij en met verrassende charmes. De redacteuren selecteerden 25 steden in eigen land op stedenschoon, musea, winkelmogelijkheden en sfeer. Van elke stad lees je waarom ze bijzonder is en krijg je tips voor leuke en betaalbare logeeradressen, restaurants en cafés. 

8.

Deirdre Carasso | De kleine kunstkijker museumgids voor jong en oud

Hoeveel kleuren gebruikte Rietveld in zijn huis? Kijk- en filosofeervragen bij zo'n dertig kunstwerken van zes grote musea in Nederland. Met tips, weetjes, kleurenfoto's van elk kunstwerk en kleine illustraties. Onder begeleiding vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

9.

Robin Bertus | Amsterdam travel and activity book for kids

Wat is er allemaal te zien in Amsterdam? De Amstel en het IJ, Het Vondelpark, en veel mooie en leuke musea. Met kleurenillustraties en een hondje dat op elke pagina gezocht kan worden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

10.

Desiree Raemaekers | Kijk eens!

Op reis door Nederlandse musea kom je via bijzondere voorwerpen meer te weten over onder andere geheimschrift, de Romeinen en de walvis. Met raadsels en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.