Top 10 | Familiefilms voor de kerstvakantie

Gepubliceerd op: 4 december 2018 14:25

Ben je op zoek naar een fijne familiefilm om tijdens de kerstvakantie te bekijken? De webredactie van de OBA deelt tien favorieten die je absoluut gezien moet hebben, met oude en nieuwe klassiekers.

1.

Mannetje Tak

Mannetje Tak wordt opgepakt door een spelende hond. Hij ontsnapt en wil terug naar Vrouwtje Tak en zijn gezin. Maar dat valt niet mee. Inmiddels is het bijna Kerstmis! Kan de Kerstman misschien helpen? Vanaf ca. 4 jaar.

2.

Ratatouille

Een rioolrat met smaak komt terecht in de keuken van een toprestaurant. Als hij het keukenhulpje helpt om een fantastische soep te maken, start zijn carrière als topkok.. - Een rioolrat met smaak komt terecht in de keuken van een toprestaurant. Als hij het keukenhulpje helpt om een fantastische soep te maken, start zijn carrière als topkok. Vanaf ca. 7 jaar.

3.

Vrolijk kerstfeest met Donald en zijn vriendjes

Verzameling korte animatiefilms met avonturen over Donald Duck en zijn vrienden rond het thema Kerstmis. Vanaf ca. 6 jaar.

4.

Paddington

De familie Brown ontfermt zich over een verdwaald beertje uit Peru. Al gauw blijkt dat de nare Millicent jacht op beertje Paddington maakt. Ze wil hem laten opzetten voor in een museum. Vanaf ca. 7 jaar.

5.

Casper & Emma: een vrolijk kerstfeest

De opa van Emma wil dit jaar ergens anders kerstmis vieren. Casper bedenkt een plan. Vanaf ca. 4 jaar.

6.

The Muppet Christmas Carol

Kermit de Kikker, Miss Piggy en de rest van de Muppets spelen in een versie van Charles Dickens' A Christmas Carol. Vanaf ca. 9 jaar.

7.

The Grinch

The Grinch verstoort het kerstfeest in Whoville door de cadeautjes te stelen, maar een klein meisje ontdekt dat de Grinch toch zo slecht nog niet is.

8.

The nightmare before Christmas

Poppenfilm over de monsterachtige inwoners van Halloweentown die het kerstfeest in Christmastown in de war sturen.

9.

De sneeuwman

Een jongetje maakt een sneeuwman waarmee hij 's nachts allerlei avonturen beleeft. Vanaf ca. 4 jaar.

10.

Snoopy en Charlie Brown

Charlie Brown wordt verliefd op een nieuw meisje dat in zijn straat is komen wonen. Hij probeert van alles om haar aandacht te trekken. Vanaf ca. 6 jaar.