OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Top 10 | Familiefilms voor de vakantie

Gepubliceerd op: 7 juli 2019 20:23

Ze zijn niet op Netflix te zien, maar wel de moeite waard om eens samen met je kinderen te bekijken! Wie herinnert zich bijvoorbeeld de film Labyrinth met David Bowie als koning van de goblins nog? Of wat dacht je van Mary Poppins returns? Deze film was onlangs in de bioscoop te zien en nu te leen bij de OBA. Kortom, in deze top 10 vind je veel kijkplezier van vroeger en nu voor het hele gezin.

1.

Het lied van de zee (6+)

Ben ontdekt dat zijn kleine zusje Saoirse een selkie is: zowel mens als zeehond. Samen strijden ze tegen de uilenheks. Vanaf ca. 6 jaar.

2.

Mijn naam is courgette (6+)

Na de dood van zijn moeder wordt Courgette (9) naar een kindertehuis gebracht. Courgette en de andere kinderen moeten in het begin erg aan elkaar wennen. Vanaf ca. 9 jaar.

3.

Red dog true blue (9+)

Mick (11) gaat tijdelijk bij zijn opa in de bush wonen. Het leven is er heel anders dan in de stad. Vanaf ca. 9 jaar.

4.

Goodbye Christopher Robin (6+)

Het verhaal van schrijver A.A. Milne en zijn zoon Christopher Robin, die de inspiratie vormde voor zijn boeken over Winnie the Pooh.

5.

Hachiko (AL)

De hond Hachi brengt elke dag zijn baas naar het station en wacht hem 's avonds weer op. Als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt hij jarenlang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten.

6.

Labyrinth (12+)

Een meisje wenst per ongeluk haar kleine broertje naar het rijk van de dwergen. Om hem weer terug te krijgen moet ze haar weg zien te vinden door een magisch labyrint, daarbij gesteund, maar ook dwarsgezeten, door allerlei merkwaardige wezens en de koning van de dwergen.

7.

Wallace & Gromit (6+)

Alle avonturen van de uitvinder Wallace en zijn hond Gromit in één box!

8.

Cloudy with a chance of meatballs (AL)

De jonge uitvinder Flint beleeft met zijn vrienden avonturen met de voedselmachine die hij uitgevonden heeft.

9.

Mary Poppins returns (6+)

Londen, 1935. Annabel, John en Georgie krijgen een nieuwe kinderjuffrouw, Mary Poppins. Ze neemt hen mee naar een wereld van fantasie en magie. 

10.

The Incredibles (6+)

Avonturen van een gezin van superhelden met bovennatuurlijke krachten dat te hulp schiet om de wereld van de ondergang te redden.