Top 10 | Jeugdfilms 2019

Gepubliceerd op: 4 oktober 2019 11:44

Samen met je kinderen een mooie film kijken is super gezellig! Zeker als het maar blijft regenen buiten. Daarom tippen we 10 interessante jeugdfilms uit 2019 die nu te leen zijn bij de OBA.

1.

Asterix: het geheim van de toverdrank (9+)

Druïde Panoramix gaat samen met Asterix en Obelix op zoek naar een opvolger aan wie hij het geheim van de toverdrank kan doorgeven.

2.

Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald (12+)

De duistere magïer Grindelwald is ontsnapt. Overal ter wereld probeert hij volgelingen te rekruteren. Maar zijn zij wel op de hoogte van zijn echte plannen: puurbloed tovenaars laten heersen over niet-magische wezens?

3.

De jongen die koning zou worden (10+)

Alex (12) vindt op een bouwplaats een groot zwaard. Het is Excalibur, het magische zwaard van koning Arthur. Samen met zijn vrienden moet hij vechten tegen de heks Morgana, die de macht in het land wil veroveren.

4.

Blame (15+)

De onzekere Abigail heeft de hoofdrol in een toneelstuk en krijgt een erg nauwe band met haar dramadocent. Haar populaire klasgenoot Melissa is erg jaloers en doet er alles aan om Abigail dwars te zitten.

5.

Missing link (9+)

De Britse avonturier Sir Lionel Frost ontdekt in de bossen van noordwest Amerika een Sasquatch (Bigfoot). Hij noemt hem Link en samen gaan ze op zoek naar Link's verre verwanten, de Yeti's.

6.

The hate u give (15+)

Starr Carter (16) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood.

7.

Corgi (7+)

Rex is de lievelingshond van de Britse koningin. Haar andere honden zijn jaloers en zorgen dat hij uit het paleis wordt gejaagd. Kan hij de weg naar huis vinden?

8.

Wonder Park (9+)

June is verdrietig omdat haar moeder erg ziek is. Op een dag komt ze per toeval terecht in het pretpark dat ze samen gefantaseerd hebben. Het park is in verval en wordt bedreigd door chimpanzombies.

9.

De kleine heks (6+)

De kleine heks kent nog niet alle heksenkunsten uit haar hoofd. Daarom mag ze niet naar de heksenbijeenkomst op de Bloksberg. Maar ze gaat stiekem toch.

10.

Janneman Robinson & Poeh (7+)

Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos, is nu een volwassen man die geen tijd heeft voor zijn gezin. Winnie zoekt hem weer op en vraagt zijn hulp.