Top 10 | Kinderjury 2017

Gepubliceerd op: 13 juni 2017 09:47

‘De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen’ en ‘Dagboek van een muts 10: Puppy Love’ zijn de winnaars van de Kinderjury. Bekijk de top 10 van de boeken met de meeste stemmen.

10-12 jaar

1.

Niki Smit | 100% Coco: New York

Coco (13) heeft een eigen fashionblog: The Style Tiger. Ze krijgt een uitnodiging om vier weken op de Teen Vogue University in New York lessen over mode te volgen. Vanaf ca. 11 jaar.

2.

Jozua Douglas | De ongelooflijke Ravi Ravioli 

President Fernando raakt helemaal in de ban van hypnotiseur Ravi Ravioli. Hij doet alles wat Ravioli zegt. Maar is deze man wel te vertrouwen? Rosa en Fico gaan op onderzoek uit. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

3.

Rene Russell | Dagboek van een muts: Puppy Love

Nikki Maxwell gaat proberen om voor een hond met zeven puppy's te zorgen, zonder dat haar ouders daarvan iets mogen weten. Vanaf ca. 11 jaar.

4.

Tosca Menten | Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl

Omdat Dummie een wedstrijd pizzabakken heeft gewonnen, mag hij met Klaas en Goos naar Rome. Daar beleeft Dummie veel herinneringen aan het oude Egypte. De vrienden gaan op jacht naar een eeuwenoude groene smaragd. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

5.

Jeff Kinney | Het leven van een loser: Ff offline  

Bram heeft het niet gemakkelijk als zijn moeder een actie begint tegen het gebruik van elektronica in zijn dorp. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

6-9 jaar

6.

Marte Jongbloed | De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre

Sinds Herres vader acht jaar geleden spoorloos is verdwenen op de Noordpool, is zijn moeder overbezorgd. Ze vindt alles gevaarlijk. Met de geheimzinnige nieuwe buurman, de oude meneer Teunissen, komen Herre en zijn vriendin Mint juist in allerlei gevaarlijke situaties terecht. Vanaf ca. 10 jaar.

7.

Andy Griffiths | De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen

Andy en Terry hebben weer dertien nieuwe verdiepingen op hun boomhut geplaatst. Maar ze hebben geen bouwvergunning aangevraagd! Kunnen ze dat met hun nieuwe tijdmachine misschien goedmaken? Vanaf ca. 9 jaar.

8.

Geronimo Stilton | Fantasia XI 

Geronimo komt via een val in een fontein in Fantasia terecht. Daar moet hij proberen te voorkomen dat een mysterieuze magiër koningin Florina van de troon stoot. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

9.

Paul van Loon | Maanmysterie

Opa weerwolf is smoorverliefd op een geheimzinnige dame met een donkere sluier. Steeds meer vrienden van Dolfje gaan zich vreemd gedragen. Ligt het soms aan die mysterieuze maan? Vanaf ca. 7,5 jaar.

10.

Tosca Menten | Siem Subliem

Siem (9) is elke dag op de struisvogelfarm van de buren. Wanneer er een vreemde, anonieme klacht binnenkomt dat de farm stankoverlast veroorzaakt, staat het voortbestaan van het bedrijf op losse schroeven. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.