Top 10 | Kinderkookboeken

Gepubliceerd op: 6 november 2018 13:11

De Kookboekenweek gaat 10 november weer van start. Ook voor kinderen is een heleboel lol te beleven in de keuken. Hoe? pak er eens één van deze kookboeken bij en maak de lekkerste gerechten met je (klein)kind.

1.

Shane Kluivert | Koken met Shane

Shane (11), de zoon van voetballer Patrick Kluivert, laat zien hoe je allerlei lekkere gerechten maakt. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's van veertig gerechten, verdeeld in het ontbijt, snacks, voor de hele familie, zoet en 3X (variaties). Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

2.

Sandra Mahul | Unicorn Food

Lijkt het je leuk om pastelkleurige eenhoorngerechten te maken zoals een unicorn taart, regenboogpopcorn of lichtblauwe mihoen? Uitleg van ruim dertig recepten met natuurlijke kleurstoffen en kleurenfoto's van de resultaten. Met hulp vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

3.

Lisa Hartog | Koken met drie sterren

Bekende voetballers als Justin Kluivert, Joel Veltman en Hakim Ziyech, en ook enkele jeugdspelers, vertellen wat hun lievelingsrecept is. Met korte interviews, uitleg van lekkere en gezonde recepten en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

4.

Roald Dahl | Het grote griezelkookboek

Stapsgewijs worden recepten uitgelegd van gerechten als snoskommers, buikbabbelaars en blauwe blubbers uit de boeken van Roald Dahl. Met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar. Soms zal je de hulp van een oudere nodig hebben.

5.

Annelie Ansingh | Het grote poepkookboek

Maak zelf overgeefsoep, een vuilnisbaksalade of uitdeeldrollen! Lees hoe je deze en andere (zogenaamd) vieze recepten maakt voor onder andere hoofdmaaltijden, toetjes en koekjes. Met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

6.

Francine Oomen | Hoe overleef ik als keukenprinses

Zou je stiekem best een keukenprins(es) willen zijn, maar kun je nog niet eens een eitje bakken? Dan is dit hét kookboek voor jou! Met de lievelingsrecepten van Rosa en haar vrienden en familie, handige eet-weetjes, en natuurlijk veel survivaltips voor in de keuken!

7.

Eerin Gleeson | Het fores feast kookboek voor kids

Zandkoeken met rozemarijn of een salade van watermeloen. Stapsgewijze uitleg van kleurrijke snacks, drankjes, hoofdgerechten, salades en feestelijke gerechten. Met tips voor o.a. het snijden en kleurrijk opdienen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, met hulp vanaf ca. 6 jaar.

8.

Julia Donaldson | Gruffalotaart

Maak samen met je (groot)ouders een slangenpastei, kikkermuffins of een echte Gruffalotaart. Stapsgewijze uitleg van ontbijtjes, lunches, avondeten en toetjes. Met kleurenfoto's en tekeningen van figuren uit de Gruffalo-prentenboeken. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

9.

Laura Emmelkamp | Chef het samen met tomaat

Maak zelf lekkere vegetarische recepten met tomaten, en ook andere groenten. Stapsgewijze uitleg van dertig recepten in stripvorm, met kleine, grappige kleurenfoto's. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

10.

Jan Vangansbeke | Grote recepten voor kleine chefs

Maak zelf een uientaart, een exotische fruitsla of een vegetarische zomercurry. Per maand worden zo'n vijf gerechten stap voor stap uitgelegd, met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.