Top 10 | Klassieke muziek voor kinderen

Gepubliceerd op: 15 mei 2018 10:29

Kinderen kennis laten maken met klassieke muziek, hoe doe je dat? In deze top 10 staan boeken en cd's voor kinderen van 0 tot 11 die je op weg helpen.

1.

Cees West |Tingels van klassieke muziek (CD)

Klassieke werken van o.a. Mozart en Beethoven bewerkt tot 12 instrumentale nummers voor kinderen van 0-2 jaar.

2.

William Lach | Kijken naar muziek (boek met CD)

Luister naar dertien klassieke muziekfragmenten op de cd en leer op een andere manier kijken naar bekende kunstwerken. Met informatie over muziekinstrumenten, kunstenaars en muziekstukken. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

3.

Sergei Prokofjev | Aangenaam klassiek for kids 2014 (CD)

Balletmuziek van twee bekende sprookjes waarbij Edwin Rutten nieuwe verhalen geschreven heeft die hij ook voorleest. Vanaf ca. 6 jaar.

4.

Liesbet Vereertbrugghen | Toeters en bellen: klassiek op het plein (CD)

Vandaag is het feest, met een kermis, stoet, circus en vuurwerk. Met 29 klassieke muziekfragmenten rond feesten op cd en fantasievolle kleurenillustraties. Onder begeleiding met kinderen van ca. 6 t/m 10 jaar.

5.

Leonie Mathot | Ik heb een muziekje in mijn hoofd

Bas gaat op zoek naar het melodietje dat hij in zijn hoofd heeft. Speelse inleiding in de klassieke muziek met muziekfragmenten op de bijbehorende cd. Vanaf ca. 8 jaar.

6.

Bram klein | Fred en de gouden harp

Fred is verdwaald in Amsterdam. Toets, de kat van de portier van het Concertgebouw, vertelt hem alles over klassieke muziek. Met cd met tekst en liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.

7.

Prokofjev | Romeo en Julia (voorgelezen op CD met klassieke muziek)

Romeo en Julia kunnen niet samen gelukkig worden, omdat hun families altijd ruzie hebben. Prentvertelling met kleurenillustraties naar het bekende verhaal van William Shakespeare. Voorgelezen op cd met klassieke muziek van Sergei Prokofjev. Vanaf ca. 8 jaar.

8.

Robert Levine | De wereld van het orkest (boek met CD)

Maak kennis met het orkest, beroemde componisten en met verschillende muziekinstrumenten. Op de cd staan bekende fragmenten uit de klassieke muziek. Met vele tekeningen en foto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

9.

De koning, de kat en de viool (CD met tekst)

Sprookjesachtige cd-vertelling met veel muziek van o.a. Bach, Vivaldi en Mozart, gespeeld door Yehudi Menuhin. In het omslagboekje informatie over o.a. het verhaal, Menuhin en enkele van zijn viooloefeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

10.

Monika en Hans-G√ľnter Heumann | Muziekencyclopedie voor de jeugd

Alfabetisch naslagwerk waarin 250 begrippen rond muziekinstrumenten en componisten en termen uit de klassieke muziek, jazz en popmuziek worden uitgelegd. Met veel afbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.