Top 10 | Knutselboeken

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 10:05

Beeldschermvrije uurtjes vliegen voorbij met deze knutselboeken. Van zelfgemaakte fantasiebeesten tot een speeltuin voor je hamster, ideeën genoeg!

1.

Pia Pedevilla | 200 dingen om te knutselen met natuurmaterialen

Knutsel vogels met kiezelstenen, bosgeesten met mos of coole figuren met hout en noten. Stapsgewijze uitleg per seizoen van 200 knutselideeen met natuurlijke materialen. Met (werk)foto's in kleur. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

2.

Hilde Smeesters | Het grote recycle knutselboek

Versier een fotolijstje met knopen of maak een tafelvoetbalspel met een schoenendoos. Stapsgewijze uitleg van zestig projecten met afvalmaterialen als plastic flessen, wc-rolletjes en rietjes. Met kleurenfoto's van de knutsels. Vanaf ca. 5 t/m 11 jaar.

3.

Sarah Devos | Mijn kind knutselt graag

Maak een kunstwerk van propjes of een stoere wandelstok. Honderd tips voor knutsels, zowel klassiekers als nieuwe ideeen, rond de jaargetijden. Met kleurentekeningen en -foto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 3 t/m 8 jaar.

4.

Fiona Hayes | 51 dingen om te maken met kartonnen dozen

Knutsel met dozen een giraf, een dino, een trein en een spaarpot. Stap voor stap uitleg met kleurenillustraties en - foto's van 51 knutsels. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 8 jaar.

5.

Johanna Rundel | Tijd om te knutselen!

Tover een fles shampoo om in een coole zeilboot of maak van oude t-shirts een haarband. Voor elk jaargetijde worden zo'n tien knutsels uitgelegd met kleine kleurenfoto's. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

6.

Tracey Radford | Maak je eigen dierentuin

Knutsel allerlei dieren, bomen en andere zaken voor de dierentuin, met onder andere wc-rolletjes en eierdozen. Uitleg, stap voor stap, met kleine kleurenfoto's en een grote kleurenfoto van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

7.

Jill Schirnhofer | Knutselen met Jill

Jill, bekend van tv, geeft je allerlei knutselideeen voor cadeautjes, beauty, sieraden, spullen voor je kamer en versieringen voor feestjes. Stapsgewijze uitleg met kleine tekeningen en kleurenfoto's van o.a. de knutsels. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

8.

Marneta Viegas | Happy relax kids

Hoe blijf je positief, doe je iets aardigs voor een ander en hoe maak je een chillplekje? Ruim vijftig ideeen en activiteiten om te ontspannen en je lekker te voelen. Met o.a. kleurenfoto's. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

9.

Robert Winston | Kids labo 101 experimenten

Maak lolly's van kristalsuiker, bruisende badbommen of knutsel een ballonraketauto of brug in elkaar. 101 proefjes worden stap voor stap uitgelegd met kleurenfoto's. Daarbij staat uitleg over de (natuurkundige) werking. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

10.

Carin Oliver | Huisjes en speeltjes maken voor hamsters

Knutsel een boomhut, schommel of knabbelketting voor je hamster (of cavia, tam ratje enz.). Uitleg, stap voor stap met kleurentekeningen, van ruim twintig huisjes en speelmaterialen. Met kleurenfoto's van de knutsels. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.