Top 10 | Feestelijk koken

Gepubliceerd op: 11 december 2019 15:43

Wist je dat je bij de OBA ook kookboeken kunt lenen? Met deze mooie boeken als leidraad hoef je je in de kerstvakantie geen moment te vervelen en zet je in een handomdraai de mooiste gerechten op tafel. Dat is nog eens indruk maken op je gasten!

1.

Yvette van Boven - Home sweet home xmas

Yvette van Boven | Home Sweet Home Xmas

Een kerst zonder poespas. Dit kookboek van Yvette van Boven ademt rust en gezelligheid. Makkelijke recepten die toch weten te verrassen.

2.

Nigella Lawson - Nigella's kerst

Nigella Lawson | Nigella’s kerst

Dit boek van de Britse tv-kok Nigella Lawson is in enkele jaren een echte klassieker geworden. De recepten kunnen door iedereen worden gevolgd en staan bol van de gezelligheid waar Nigella om bekendstaat.

3.

Yotam Ottolenghi - NOPI

Yotam Ottolenghi & Ramael Scully  | NOPI

Simpel zijn de recepten in dit boek, afkomstig uit de keuken van het gelijknamige restaurant, niet. Wel verrassend. Zet bijvoorbeeld eens burrata met sinaasappel op tafel met kerst!

4.

Jamie Oliver - Jamie's kerstkookboek

Jamie Oliver | Jamie’s kerstkookboek

Als het op koken aankomt is het enthousiasme van Jamie Oliver bijzonder aanstekelijk. Dit boek staat vol met zowel klassieke als moderne kerstrecepten, óók voor een luie kerstdag op de bank.

5.

Hugh Fearnley-Whittingstall - Heel veel veg!

Heel veel veg! | Hugh Fearnley-Whittingstall

Dit boek helpt je op weg als je toe bent aan een gezondere kerst. Hugh Fearnley-Whittingstall laat je met zijn recepten zien dat groenten naast gezond ook nog eens lekker zijn.

6.

Meneer Wateetons - Over Rot

Meneer Wateetons | Over Rot

Rondom de feestdagen wil de verveling nog wel eens toeslaan. Dit boek neemt culinaire avonturiers stap voor stap mee in het proces van fermenteren. Leuk voor een druilerige middag!

7.

Donna Hay - Feest & verwennerij

Donna Hay | Feest & verwennerij

Een kerst zonder stress: Donna Hay leert je chique voorgerechten, oogstrelende hoofdgerechten en eetbare decoraties te maken. En dat alles zonder dat de boel overkookt!

8.

Dan Lepard - Bakken

Dan Lepard | Bakken

Koken is leuk, maar wat zijn de feestdagen zonder zondige baksels? Van carrot cake tot pavlova en van cheesecake tot koekjes: in deze dikke pil vind je het allemaal.

9.

Sabrina Ghayour - Feasts: Midden-Oosterse feestmaaltijden

Sabrina Ghayour | Feasts: Midden-Oosterse feestmaaltijden voor elke gelegenheid

Even klaar met de kalkoen en aardappelkroketjes? Dit boek staat vol Midden-Oosterse feestrecepten. Net even anders en toch heel feestelijk.

10.

Nina Olsson - vega feest: wereldse vegetarische gerechten

Nina Olsson | Vega feest: wereldse vegetarische gerechten voor sharing dinners

Menig carnivoor kan tijdens de feestdagen zijn buikje rond eten. Als je geen vlees eet, hoef je echter niks te missen. Dit boek laat zien hoe lekker een vegetarisch feestmaal kan zijn.