Top 10 | Modeontwerpers

Gepubliceerd op: 25 september 2018 13:52

Verdiep je tijdens Paris Fashion Week in de levens van beroemde modeontwerpers. Lees bijvoorbeeld over het bewogen leven van Alexander McQueen of droom weg bij de geschiedenis van Lanvin, één van de oudste modehuizen van de wereld.

1.

Midori Kitamura | Issey Miyake

Dit boek volgt de gebruikte technieken en materialen vanaf het prille begin van de carrière van Issey Miyake en brengt zijn passie in beeld voor het maken van kleding als onderwerp van design en zijn onophoudelijke zoektocht naar de relatie tussen een kledingstuk en het lichaam middels meesterlijk gemaakte doch draagbare gewaden.

2.

Linda Watson | Vivienne Westwood

Dame Vivienne Westwood is de onbetwiste koningin van de Britse mode. Met haar revolutionaire werk is ze medeverantwoordelijk voor de oprichting van de punkbeweging. Dit boek geeft een unieke inkijk in de indrukwekkende carrière van de onbevreesde rebel met een oeverloze passie voor traditie.

3.

Donna Karan | Mijn autobiografie

Autobiografie van de Amerikaanse modeontwerpster Donna Karan (1948). Ze bouwde haar eigen modemerk DKNY uit tot een wereldwijd bedrijf met een grote naamsbekendheid. In 2001 verkocht ze DKNY voor 650 miljoen dollar, maar bleef aan als hoofdontwerper. 

4.

Marie Dominique Lelievre | Chanel & Co

In 1918 begon Gabrielle Chanel een kleine modeboetiek aan de Rue Cambon in Parijs. Binnen tien jaar was haar boetiek uitgegroeid tot een toonaangevend modebedrijf. In Chanel en Co lees je het levensverhaal van deze beroemde modeontwerper (1883-1971) aan de hand van verhalen van tien van haar vrienden. 

5.

Charlotte Sinclair | Christian Dior

In 1947 bracht Christian Dior met de 'New Look' een wereldwijde stijlrevolutie teweeg. In de tien jaar die volgden, zouden zijn collecties keer op keer de modewereld op haar grondvesten doen schudden. 'Vogue over Christian Dior' geeft een overzicht van leven en werk van de Franse modeontwerper.

6.

Andrew Wilson | Alexander McQueen

Alexander McQueen, de zoon van een Londense taxichauffeur, werkte zich op tot ontwerper van kleding voor de high society. Ondanks zijn enorme successen, was hij niet gelukkig. Hij pleegde zelfmoord in 2010.

7.

Fong-Leng | Fong Leng

Autobiografie van de Nederlandse modeontwerpster Fong-Leng (1937). Ze vertelt onder meer over haar jeugd, haar reizen en werk in Japan en wijdt een apart hoofdstuk aan haar beroemdste klant, Mathilde Willink. 

8.

Dean L. Merceron | Lanvin

Het modehuis Lanvin werd opgericht in 1909. Jeanne Lanvin stond 56 jaar aan het hoofd van deze bijzondere onderneming. In dit boek vind je een overzicht van het werk van deze Franse modeontwerpster (1867-1946).

9.

John de Greef | Puck & Hans

In 2017 is het 50 jaar geleden dat couturiers Hans Kemmink (1947) en Puck Kroon (1941) elkaar in Rotterdam ontmoeten. Vanaf dat moment gaan ze verder als het modeduo Puck & Hans. Zij maakten faam met hun gewaagde, hippe kleding en de psychedelische etalages van hun winkels. 

10.

Bas Kosters | I want it to be soft

Bas Kosters staat bekend als Nederlands meest uitgesproken ontwerper. Hij creëert een wereld waarin kleding, installaties, tekeningen, illustraties, textielkunst, soft sculptures en video een dialoog met elkaar aangaan.