Top 10 | Moederschap

Gepubliceerd op: 7 mei 2019 10:57

Speciaal voor Moederdag en voor alle moeders van Amsterdam staan in de top 10 van deze week tien boeken met relativerende woorden en herkenbare anekdotes over het moederschap.

1.

Sofie Vanherpe | Mama heeft alles (bijna, maar nooit helemaal, niet echt) onder controle

Dit grappige boekje gaat over het moederschap zoals het écht is, met alle fantastische en magische, maar soms ook iets minder leuke kanten, vanaf de babyfase tot en met de kleutertijd. 

2.

Marjolijn van Heemstra | Het groeit! Het leeft!: de eerste twee jaar met kind

Het ouderschap is een enorme ervaring: het is alledaags, nieuw, mysterieus en overrompelend. Vlak na de geboorte van haar zoon, vroegen mensen aan Marjolijn van Heemstra of het ouderschap zwaarder was dan ze verwachtte. Haar antwoord was nee, maar 'wel eindeloos veel raarder'. 

3.

Elsbeth Teeling | Relax mama!

Als je net moeder bent geworden staat de hele wereld op zijn kop. Hoe fijn zou het zijn als je af en toe dat stressventiel zou kunnen opendraaien. Nou, vanaf nu kan dat! Met de 101 tips en inzichten uit dit boek kun je de hele wereld aan.

4.

Suus Ruis | Mama is ook maar een mens

Als moeder word je continu voor keuzes gesteld. En door de brij aan meningen kun je behoorlijk vastlopen. Klaar met dat moedergemuts: Suus en Pheadra leggen uit hoe het moet! Scherp maar met een knipoog geven zij hun ongezouten mening over de trends op het gebied van opvoeding, mannen, relaties, werk en beauty.

5.

Maleene de Ridder | Ambitie met een grote M

Hand- en werkboek voor vrouwelijke artsen die de zorg voor hun gezin willen combineren met hun werk en ambitie.

6.

Lieve van Weddingen | 101 vragen van kersverse mama’s

Moeders die pas bevallen zijn, kampen vaak met heel wat twijfels en wisselende emoties. Je hebt vragen over je nieuwe lichaam, je gevoelens en de relatie met je partner, maar ook over de band met je kindje, de verhouding tot je familie en de vergelijking met andere moeders. Mama Baas-expert Lieve Van Weddingen geeft antwoord met praktische tips.

7.

Tanja Jess | De mama match snelcursus

Even eerlijk, we kennen ze allemaal: de moeder die jou acute hyperventilatie bezorgt, of de overbezorgde moederkloek, de roddeltante die maar door blijft kleppen en de vrouw die op je afrent voor de zoveelste speeldate. Maar wie weet kunnen juist deze moeders jouw leven makkelijker maken. 

8.

Iris BouwmanMindfulmama

Hoe ga je om met het moederschap in combinatie met je werk? Hoe voorkom je een burn-out? Werkende moeders hebben een aanzienlijke kans overbelast te raken. Zij blijven vaak primair verantwoordelijk voor de huishouding, en kampen snel met een schuldgevoel. Ook gunnen ze zichzelf te weinig rust.

9.

Claudia de Breij | Krijg nou tieten

In 2008 veranderde het leven van Claudia de Breij voorgoed: ze kreeg een zoon. Ze weet dus hoe het is, kinderen krijgen. Het is het mooiste wat er is, but it ain't pretty. In Krijg nou tieten! staat alles wat zij weet.

10.

Diana Koster | Perfecte moeders bestaan niet

Moeder worden zorgt voor een grote verandering in je leven. Een mooie verandering. Toch kun je het er ook heel moeilijk mee hebben en is de roze wolk soms ver te zoeken. Je bent zeker de enige niet! In Perfecte moeders bestaan niet combineert VrouwenCoach en Verloskundige Diana Koster haar kennis met ontroerende praktijkverhalen, humor, positiviteit en praktische oefeningen.