Top 10 | Programmeren voor kinderen

Gepubliceerd op: 2 januari 2018 15:38

Bij OBA Codeteam, onderdeel van OBA Maakplaats, kun je leren programmeren. Met deze boeken kun je ook thuis aan de slag!

1.

Chris Minnick | Programmeren voor kids

Ben je gek van computerspelletjes- en animaties? Maak dan je eigen computerspelletje met HTML, CSS en Java Script. Stapsgewijze uitleg met schermafbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 11 t/m 16 jaar.

2.

Uitoorn Studio Visual Steps | Stap voor stap leren programmeren met Scratch 

Leer programmeren met het gratis programma Scratch. Stap voor stap, met schermafbeeldingen in kleur, maak je spellen, animaties en programma's. Vanaf ca. 8 t/m 18 jaar.

3.

Craig Richardson | Leren programmeren met Minecraft

Leer programmeren met het computerspel Minecraft en bouw zelf o.a. monumenten en een spookstad die steeds verdwijnt. Met Python zie je hoe programmeertaal werkt. Met enige kleurenillustraties uit het spel. Vanaf ca. 11 t/m 18 jaar.

4.

Nadine Bergner | Apps maken voor dummies

Vind je het leuk om een eigen app te maken op je Android-smartphone? Doe dit dan met de gratis webapplicatie App Inventor en wat basiskennis Engels. Stapsgewijze uitleg met schermafbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

5.

Richard Wentk | Raspberry Pi voor kids

Wil je weten hoe een computer werkt? Daar kom je achter als je een Rasperry Pi, een piepkleine computer, bouwt en programmeert. Je kunt er muziek mee maken en spelletjes op spelen. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

6.

Jon Woodcock | Games programmeren voor kinderen

Maak met Scratch (gratis te downloaden) acht eenvoudige games waaronder een vossenjacht onder water en het spookachtige Brokken. Met stapsgewijze uitleg van Scratch, games in het algemeen en de acht games met schermafbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

7.

Jason R. Briggs | Programmeren met Python  

Leer stap voor stap hoe je met het programma Python twee spelletjes kunt programmeren. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

8.

Majed Marji | Programmeren met Scratch  

Leer makkelijk programmeren met Scratch (gratis op internet) en maak je eigen animaties, spellen of andere programma's. Met stapsgewijze uitleg met schermafbeeldingen in kleur en voorbeelden. Met hulp vanaf ca. 9 jaar, zelfstandig vanaf ca. 12 jaar.

9.

Linda Liukas | Hello Ruby

Terwijl Ruby op zoek gaat naar edelstenen, leer je dingen die nodig zijn om later te kunnen programmeren. Avontuurlijk verhaal samen met doe-activiteiten zoals spelletjes en puzzels. Met getekende kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

10.

Marc Scott | Beginnen met programmeren met Scratch en Python

Hoe maak je een dansspel en of een spel om een ruimteschip te besturen? Leer programmeren met de talen Scratch en Python. Met veel kleurenillustraties. Samen aan de slag vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.