top 10 | Sinterklaas

Gepubliceerd op: 15 november 2018 09:45

Nog een paar nachtjes slapen en Sinterklaas is weer in het land. Kom alvast helemaal in de stemming en leen een paar gezellige (voor)leesboekjes over de goedheilig man.

1.

Kim van Kooten | Pom Ti Dom

De verwende prinses Mieke krijgt altijd alles wat ze wil hebben totdat Sinterklaas ingrijpt. Prentenboek met kleurige, collageachtige illustraties en een tekst op rijm. Vanaf 4 jaar.

2.

Mylo Freeman | Prinses Arabella en de Sint

Het verwende prinsesje Arabella heeft maar één wens voor pakjesavond: ze wil Sinterklaas zelf. En Arabella krijgt altijd haar zin. Maar hoe moet het dan met de cadeautjes voor alle andere kinderen? Prentenboek met kleurrijke aquarellen. Vanaf 4 jaar.

3.

Pimm van Hest | De pieten maken het bont

Sinterklaas gaat met vakantie en geeft Scrabadoelie de leiding. Maar het valt niet mee om de baas te zijn over al die verschillende Pieten! Gelukkig schieten de Regenboogpieten te hulp. Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties van bontgekleurde Pieten. Vanaf 4 jaar.

4.

Halina Reijn | Alles gekregen

Pop wil heel graag naar Nederland, zodat er iemand voor haar gaat zorgen. Ze wordt een cadeautje voor Romy. Maar Romy kijkt niet naar haar om. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf 4 jaar.

5.

An Swerts | Krijg ik een kabouter

Tess is niet geïnteresseerd in speelgoed dit jaar. Ze vraagt maar één ding aan Sinterklaas: een echte kabouter. Oma helpt haar om een brief aan Sint te schrijven. Zal Sinterklaas haar wens vervullen? Prentenboek met sfeervolle aquarellen in heldere kleuren. Vanaf 4 jaar.

6.

Aje Boschhuizen | Het grote boek van het Sinterklaasjournaal

Vijftig korte voorleesverhalen over allerlei gebeurtenissen en activiteiten rond de sinterklaastraditie. Afgewisseld met rebusgedichten en nieuws van Dieuwertje Blok. Vanaf 4 jaar.

7.

Nicolle van de Hurk | Het boek van Sint

Het boek van Sint is weg. Weet hij nu wel wie welk pakje krijgt? Samenleesboekje voor kleuters die al gefascineerd zijn door woorden en letters. AVI-Start. Vanaf 5 jaar.

8.

Marianne Busser | Het vrolijke Sinterklaasvoorleesboek

Bundel met verhaaltjes en gedichten over Sinterklaas. Met bekende personages als de blote koning, de drie jongetjes en het mannenkoor. Vanaf 4 jaar.

9.

Tiny Fisscher | De zus van Sinterklaas

Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens... Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf 5 jaar.

10.

Dick Bruna | Nijntje zet haar schoen

Sinterklaas is weer in het land en Nijntje mag haar schoen zetten. Maar eerst maakt ze natuurlijk een mooie tekening, doet ze een wortel erbij en zingt ze een liedje. Klein vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf 1,5 jaar.