Top 10 | Spannende kinderboeken

Gepubliceerd op: 3 oktober 2017 11:08

Ben je bang in het donker? Denk je weleens dat er monsters onder je bed zitten? Lees de boeken uit deze top 10 dan absoluut niet!

1.

Sean Taylor | Ik wil een eng verhaal

Ik wil een eng verhaal! Weet je het zeker, klein monster? Enge verhalen kunnen heel griezelig zijn... Ja, ik weet het zeker. Oké dan. Zelf weten...

2.

Yvonne Jagtenberg | Klein monster Motta

Het kleine monster Motta wil net zo groot, sterk en griezelig zijn als zijn zes woeste, harige monsterbroers. Maar iedereen vindt Motta alleen maar schattig. Tot hij in het bos iets vindt. Vanaf ca. 4 jaar.

3.

Diverse auteurs | Het grote griezelboek

Van Magere Lat van Astrid Lindgren en De kinderverslinder van Koos Meinderts, tot de bloedstollende horror van R.L. Stine… Deze griezelbundel bevat bestaande en nieuwe verhalen van bekende auteurs en illustratoren. Met verschillende griezelniveaus, van griezel-grappig tot supereng!

4.

Claire Freedman | De grote gevaarlijke grompel 

Muis en zijn vrienden gaan op zoek naar de gevaarlijke Grompel. Niemand heeft het monster ooit gezien. Zal hij echt zo eng zijn? Vierkant prentenboek met pentekeningen in rustige kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

5.

Jean Luc Fromental | Knekelstad

De bewoners van Knekelstad zijn skeletten. Op een dag worden er botten van de bewoners gestolen. Detective Sherbot Holmes moet het raadsel oplossen. Groot prentenboek met grappige en een beetje griezelige illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

6.

Tosca Menten | Gruwelijk grappige griezelverhalen

Negen gruwelijk grappige griezelverhalen, aangevuld met griezelweetjes, versjes en spreuken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

7.

Geert-Jan Roeberts | Ben je niet bang voor de wilde dieren

Voor welke dieren moet je bang zijn en voor welke niet? Pas op voor de pandabeer en de reuzenhaai. De vogelspin daarentegen is helemaal niet zo gevaarlijk. Lees over alle griezels uit het dierenrijk. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

8.

Will Mabbitt | De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen

Als Merel Jansen in haar neus peutert en het snot opeet, komt ze terecht op het piratenschip De Woesde Made. Ze blijkt een goede piraat te zijn, maar eigenlijk wil ze graag naar huis. Maar hoe? Vanaf ca. 9 jaar.

9.

Paul van Loon | De griezelbus 1

Groep zeven maakt een rit in een griezelbus. Schrijver P. Onnoval vertelt een aantal griezelverhalen. Tussen de verhalen door wordt het steeds enger in de griezelbus. Vanaf ca. 9 jaar. 

10.

Harmen van Straaten | En toen kwamen de monsters

Jesse weet het zeker: er zit een monster onder zijn bed! En in de autosloperij van zijn vader zitten er nog veel meer. En uitgerekend Jesse, die bang is voor monsters, komt ze te hulp. Vanaf ca. 8 jaar.