OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Top 10 | VakantieBieb volwassenen 2019

Gepubliceerd op: 20 juni 2019 16:38

Wist je dat je in de zomermaanden gratis en zonder in te loggen e-books leent bij de OBA? Je hoeft alleen maar de VakantieBieb-app te downloaden. Er zijn dit jaar vanaf 1 juli weer interessante titels voor volwassenen te leen.

1.

Jaap Robben | Zomervacht

Lucien, de broer van Brian, woont in een instelling die gerenoveerd wordt, en heeft tijdelijk onderdak nodig. Wanneer de vader van beide jongens besluit om Brian tijdens diens vakantie voor Lucien te laten zorgen, groeit de band tussen de broers.

2.

Jane Harper | Wildernis

Als de beoogde klokkenluider van een frauderend bedrijf verdwijnt tijdens een bedrijfsuitje in de Australische bush, probeert de betrokken financieel rechercheur te achterhalen wat er aan de hand is.

3.

Bernice Berkleef | Cody

Twee jonge ouders worden geconfronteerd met de onnatuurlijke dood van hun baby.

4.

Leon Verdonschot | Rico

Het leven en de sportieve carrière van de Nederlandse profkickbokser Rico Verhoeven (1989).

5.

Marijke Vos | Van Chanel naar flanel

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel datze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch?

6.

Tommy Wieringa | De heilige Rita

Een vijftiger die met zijn vader in een uitgestorven dorpje in Oost-Nederland woont, raakt na een overval op zijn beste vriend uit balans.

7.

Hugo Borst | Ach, moedertje

Persoonlijk relaas van de bekende journalist en voetbalcriticus over zijn moeder die dementeert.

8.

Helen Czerski | Ober, er zit natuurkunde in mijn soep

Wetenschapper en tv-presentator Helen Czerski legt de mooiste ideeën uit de natuurkunde uit aan de hand van alledaagse voorbeelden. Met humor en aanstekelijke nieuwsgierigheid laat Czerski zien hoe vertrouwde zaken als koffievlekken en ketchupflessen een licht kunnen werpen op valwinden, medische tests en onze energiebehoefte in de toekomst. 

9.

Japke-D. Bouma | Mag ik even iets tegen je aanhouden?

Waarom praten we zo raar? Zo vind je 'passie' tegenwoordig bij de bakker, hebben volwassen vrouwen het over hun 'vriendinnetje' en 'mannetje' en komen ze bij de politie 'ter plaatse' in plaats van dat ze ergens arriveren. Gek wordt een mens ervan! Gelukkig hebben we Japke-d. Bouma, die zich hier samen met ons hooglijk over verbaast en telkens weer de juiste vragen stelt. 

10.

Lynn Austin | De boomgaard

Een Amerikaanse weduwe die in 1930 voor de moeilijke taak staat het familiebedrijf, een uitgestrekte fruitkwekerij, voort te zetten, krijgt hulp van een vreemdeling.