Top 10 | Vogels spotten

Gepubliceerd op: 9 mei 2019 10:38

Vogels spotten in Amsterdam? Ja hoor, dat kan! In het Amsterdamse Bos of tijdens een een fietstochtje door het Diemerpark spot je met een beetje geluk zelfs een ijsvogel. De boeken uit deze top 10 helpen je vogels herkennen aan hun geluid en kleur. Voor je het weet ben je een echte vogelaar.

1.

Jouke Altenburg | Vogelatlas

Inventarisatie van de aantalsveranderingen en verspreidingsgegevens van alle 369 regelmatig in Nederland voorkomende vogelsoorten, per soort toegelicht. 

2.

Ger Meesters | De 101 mooiste vogelkijkgebieden

Per provincie geselecteerde gebieden voor het waarnemen van vogels, met informatie over o.a. geschikte periode, bereikbaarheid en wat er aan soorten te zien is.

3.

Nico de Haan | Vogels kijken is geluk

Met deze complete cursus kun je op elk gewenst moment beginnen en leer je onze 150 meest voorkomende vogels herkennen aan hun geluid, verenkleed, vliegbeweging en baltsgedrag.

4.

Mike Unwin | Handboek vogels kijken

Ervaren vogelaars kunnen in één oogopslag de ene soort van de andere onderscheiden. Wat is hun geheim? Hoe doen ze dat? Dit boek behandelt alle aspecten van het vogels kijken in overzichtelijke en praktische stappen. 

5.

Jean Pierre Geelen | Blinde vink

In Hoe ik vogels leerde kijken beschrijft Jean–Pierre Geelen op lichtvoetige en aanstekelijke wijze hoe zijn liefde voor vogels groeide en steeds meer aan betekenis won. Een liefde die pas later in zijn leven ontstond, en alleen maar heviger wordt. Dit boek gaat over vogels, vrouwen en vogelaars, de kunst van het kijken en het ontdekken van het leven. 

6.

Noah Strycker | Grenzeloos vogels kijken

Een bioloog doet verslag van zijn reis over de wereld waarin hij in één jaar zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten probeert waar te nemen.

7.

Kester Freriks | Het nieuwe vogels kijken

Beschrijvingen van uiterlijk, de trek met broedplaats en overwinteringsgebied, de naamsverklaring, kenmerken en de waarnemingen (in België en Nederland) van 215 zeldzame doortrekkers, incidentele broedvogels, invasievogels of eenzame dwaalgasten van de Lage Landen, met kleurenillustratie (18e en 19e eeuw) uit de Artis Bibliotheek.

8.

David Alderton | Minibijbel vogels 

Informatie over vogels kijken, 250 soortbeschrijvingen alsmede de belangrijkste vogelwaarneemgebieden van de wereld.

9.

Jen Green | Vogels in de tuin

Lees wat je tuinvogels moet voeren – van zaden, graan en pinda’s tot fruit en vetbollen – en hoe je vogels aantrekt door keuze van de juiste planten, bomen en struiken, en het maken van vijvers en heggen waar vogels zich thuis voelen.

10.

Hans Dorrestijn | Vogelgids

Deze vogelgids is het boek van een bekeerling. Op zijn eigen sardonische wijze schrijft Dorrestijn over zijn ontmoetingen in Nederland en in den vreemde met een nieuw mensentype dat hand over hand toeneemt: de vogelaar.