Top 10 | Wereldkookboeken

Gepubliceerd op: 17 oktober 2017 10:50

Wat kook jij vanavond? Ga op reis met de top 10 van deze week en laat je inspireren door gerechten uit de wereldkeuken.

1.

Valli Little | Delicious - Proef de wereld! 

Valli Little neemt je mee op wereldreis, van de specerijenmarkten in India en Mexico tot de klassieke smaken van Frankrijk en Italië.

2.

Laupman, Burger & Baris | World granny’s kookboek

Iedereen herinnert zich wel een bepaald gerecht van zijn grootmoeder of -vader. De makers van dit kookboek verzamelden, o.a. via Facebook, authentieke recepten van opa's en oma's uit de hele wereld. 

3.

David Frenkiel | The green kitchen travels

Het tweede kookboek van bloggers David en Luise. De recepten zijn geïnspireerd op gerechten die ze tijdens hun reizen hebben gegeten.

4.

Sally Brown | De wereldkeuken voor kids

Recepten uit allerlei landen worden stap voor stap uitgelegd. Met weetjes over de continenten, landen en ingrediënten als vruchten en kruiden.

5.

Marjolein de Vlaam  | Wereldeters leesboek kijkboek

Nasi goreng uit Indonesië, risotto uit Italië en couscous uit Marokko. Lekkere gerechten uit tien landen worden aantrekkelijker gemaakt door leuke weetjes over deze landen. 

6.

Nadia Zerouali | Arabia bij je thuis

Wat is arganolie?  Waar koop je smen?  Hoe ruikt oranjebloesemwater? En wat is het lekkerst met sumac? In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over 21 typische Arabische basisingrediënten.

7.

Jamie Oliver | Jamie's reizen

In dit kookboek vind je toprecepten uit landen die Jamie Oliver bezocht, maar ook compleet nieuwe gerechten waarvoor hij zich liet inspireren door de indrukken die hij op zijn trips heeft opgedaan. 

8.

Henriette Tukkers | Mama kookt

Zes in Nederland wonende vrouwen presenteren hun lievelingsgerechten uit het land waar zij opgroeiden, aangevuld met korte herinneringen en anekdotes.

9.

Sally Butcher | Veggiestan

Het Midden-Oosten biedt een ongekende veelzijdigheid aan geurige specerijen, aromatische kruiden, peulvruchten en granen. Bekende groenten als sperziebonen, winterwortelen en bieten ondergaan een totale metamorfose in deze spannende culinaire traditie.

10.

Nina Olsson | Bowls of goodness

Bowls of Goodness is een oogstrelend kookboek voor de thuiskok met een groot aantal even gemakkelijke als verrukkelijke maaltijden in een kom. Aan de hand van een verzameling vegetarische recepten, voor ontbijt, avondmaal of een gezellig etentje, wordt moeiteloos een eenvoudige kom vol textuur en smaak op tafel gezet.