Top 10 | Zoekboeken

Gepubliceerd op: 8 augustus 2018 09:52

In deze top 10 vind je prachtige zoekboeken waar je kinderen wel even zoet mee zijn. Handig voor tijdens de vakantie of gewoon lekker thuis op de bank.

1.

Grootzus | Een doodgewone dag

Een jongetje begint aan een doodgewone dag. Maar intussen steelt een dief allerlei dieren: een olifant, een vis en nog veel meer dieren verdwijnen in zijn zak. Waar neemt hij ze mee naartoe? Vanaf ca. 4 jaar.

2.

Romain Guyard | Kijk- en zoekboek: vrolijke dieren

Kun jij de vijf regenwormen vinden op de boerderij, en de drie blauwe konijnen in de sneeuw en het nijlpaard op het bankje in de stad? Prentenboek met vrolijk gekleurde zoekplaten en achterin de oplossingen. Vanaf ca. 4 jaar.

3.

Barbara Jelenkovich | Mijn allereerste zoekboek

Janne gaat naar de markt, krijgt een vriendje op bezoek, speelt in de kleuterklas en bezoekt de dokter. Hardkartonnen prentenboek met zacht gekleurde, gedetailleerde illustraties. Met thematische zoekplaten rond losse voorwerpen en kijk- en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar. 

4.

Joachim KrauseWaar is de gele grijper

Gijs gaat naar zijn opa en oma. Onderweg en bij zijn grootouders thuis ziet hij diverse bouwplaatsen. Hardkartonnen prentenboek met gekleurde zoekplaten waarin van alles te zien is over de bouw en bouwmachines. Vanaf ca. 4 jaar.

5.

Wolfgang Metzger | Tractor, grijper, brandweer

Welke voertuigen zijn er nodig bij het bouwen van een nieuwe weg? En waarvoor wordt de brandweer ingeschakeld? Dik kartonboek met gedetailleerde kleurenillustraties, vragen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

6.

Mijn huis en tuin

Kun jij de zaag met een geel handvat vinden? Zie jij alle stoelen met een ontbrekende poot, en hoeveel rollen toiletpapier tel je? Prentenboek met kleurrijke, gedetailleerde zoekplaten vol losse figuren en voorwerpen en diverse zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

7.

Anne Suess | Mijn grote kijk- en zoekboek

Er is heel veel te zien in de dierentuin, het park, het bos, op de boerderij, het land en het zomerfeest. Hardkartonnen zoekplatenboek met paginagrote gedetailleerde, vrolijk gekleurde illustraties. Met kijkgaten en veel vragen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

8.

Ursula Weller | Mijn allereerste dieren zoekboek

Ben en Laura gaan met hun ouders naar de boerderij, het park, de bergen en nog veel meer plekken waar ze allerlei dieren tegenkomen. Kun jij de mus vinden, en de rups en de steenbok? Hardkartonnen zoekplatenboek met gedetailleerde, sfeervolle kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

9.

Doro Gobel | Varen!

Motorschip Louise is klaar voor vertrek! Kapitein Kate, matroos Lena en scheepskok Bill varen de rivier af met al hun passagiers. Aan boord en langs de kant geniet iedereen van de zomerse dag. En gaat die kudde schapen echt mee aan boord? Groot hardkartonnen, tekstloos prentenboek met gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

10.

Alison Farrell | Fiets!

Het is heel druk in Fietsstad, want vanavond is de Sterrenlichtparade. Daar doen allerlei grappige fietsen aan mee: een amfibiefiets, een loopfiets met echte schoenen, een boekenmobiel, maar ook vouwfietsen en bakfietsen. Prentenboek met fantasierijke, grappige kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.