Top 10 | Zomerse drankjes

Gepubliceerd op: 31 juli 2018 09:00

Een top 10 vol met lekkere zomerse drankjes; van omfietswijn tot de ultieme gin tonic ze zijn allemaal het proeven waard. Lekker voor in de tuin, op het terras of gezellig in het park om te proosten op de zon.

1.

Eva Dernforfer | Alcoholvrije dranken

In dit boek vind je sprankelende en feestelijke dranken die een lekker en gezond alternatief vormen voor alcoholische dranken. Wat dacht je van een meloenduo met munt op een hete zomerdag of een vlierbloesemtonic bij het aperitief?

2.

Fiona Sims | Borreltijd aan boord

Fiona begint in Zuid-Engeland, gaat via Schotland en Nederland naar Frankrijk en Spanje en bespreekt onderweg de specialiteiten die ze langs deze kusten aantreft. Ze geeft ook handige recepten voor allerlei hapjes bij de borrel aan boord. 

3.

Marthe Philipse | Beste drankjes ter wereld

Geniet thuis van de internationale cocktails, drankjes en sapjes. Van een verfrissende Mexicaanse Michelada, een opwekkende Peruaanse pisco sour tot een verwarmende Indiaanse chai. 

4.

Kathy Kordalis | De poptailbar

Recepten voor meer dan 90 heerlijke frozen cocktails, waarmee je op een geheel andere, revolutionaire manier van je favoriete drankje kunt genieten. Vier het begin van de zomer met een lustopwekkende limoncello-basilicumpop of ga voor een elegante vlierbloesem-roséspritz. 

5.

Frederic du Bois | De complete gids gin tonic

Welke tonic kies je bij welke gin? Welke kruiden passen er nog in het glas? Komkommer of limoen, of geen van beide? Wat is de geschiedenis van gin? Frédéric Du Bois, ginexpert, en Isabel Boons, culinair journaliste, bieden hét antwoord op al je vragen als ginliefhebber.

6.

Andre Domine | Het ultieme bar boek

In dit omvangrijke en rijk geillustreerde naslagwerk staat alles over gedistilleerde dranken en cocktails. Het telt ruim 800 bladzijden en behandelt voornamelijk de verschillende alcoholische dranken, maar ook het inrichten van een goed uitgeruste bar. 

7.

Harold Hamersma | De Grote Hamersma 2018

Ook dit jaar gingen Hamersma en Langereis op onderzoek uit bij supermarkten, slijterijketens, wijnspeciaalzaken en de beste internetaanbieders. Alle 8000 wijnen werden geproefd. Met als resultaat De Grote Hamersma: de beste wijnen in alle categorieën en informatie over de meest voorkomende druivenrassen in een zeer overzichtelijke gids.

8.

Mark Andrew | Wijnroutes

Wijnroutes bevat 52 gedetailleerde routes naar de interessantste wijnstreken ter wereld, nabij grote steden. Hij voert naar geheime pareltjes in bekende regio’s als Toscane en de Bourgogne, maar ook buiten de gebaande paden naar wijngaarden in bijvoorbeeld Georgië en Griekenland. 

9.

Nicolaas Klei | Omfietswijngids 2018

In deze nieuwe Omfietswijngids onthult Nicolaas Klei wat in 2018 de allerlekkerste wijnen zullen zijn. Of die nu in het schap van de Albert Heijn, Hema, biowinkel of een heuse wijnwinkel staan: Klei fietst er graag voor om. Van de meer dan 2500 wijnen die hij proeft, kent hij slechts 10 procent het predicaat Omfietswijn® toe. 

10.

Sandrine Houdre Gregoire | Spritz!

Spritz is een trendy aperitief dat altijd de zon laat schijnen. De oranje kleur en de bubbels nemen je moeiteloos mee naar Italië! Ontdek alle variaties, zoals Spritz Dolce, Bloody Spritz, Mojito Spritz, Suzie Spritz, en andere Italiaanse klassiekers, zoals Garibaldi, Stromboli of Tampico...