top 10 | Kookboeken voor de zomer

Gepubliceerd op: 10 juli 2017 22:35

Wat kook je op een warme zomerse dag in de vakantie? De boeken uit de top 10 van deze week geven je volop inspiratie.

1.

Yvette van Boven | Home Made Zomer

Yvette van Boven liet zich voor de recepten in dit boek inspireren door haar leven in Amsterdam en Parijs, maar vooral ook door de zomers die zij samen met haar man Oof doorbrengt in de Provence, in een boomgaard bij een grote familie vlak bij Avignon.

2.

Beatrice Peltre | Joie de vivre

De gerechten van Beatrice Peltre zijn een uitdrukking van joie de vivre, geïnspireerd op haar ervaringen op het Franse platteland en haar buitenlandse avonturen van Denemarken tot Nieuw-Zeeland. Eenvoudig, altijd gezond en vol verrassende smaken.

3.

Virginie Besancon | Mijn keuken van de zon

De recepten zijn Besançon's versies van klassieke mediterrane recepten als Salade Nicoise en Pissaladière, maar dan zonder vlees en vis én zonder geitenwollensokken-sausje.

4.

Tim Robinson | Lekker zonnig eten en drinken

Als het eindelijk lekker weer is, wil je niet lang in de keuken staan, maar heb je zin in verkoelende, snel en makkelijk klaar te maken recepten. In dit boek staan er maar liefst 200: alles wat je nodig hebt voor een lichte maaltijd in de avondzon, een verfrissend vruchtensapje tussendoor of een vrolijke picknick in het park.

5.

Femke Creemers | Caravanity camping kookboek

Femke Creemers verzamelde de beste recepten om op één of twee pitjes bij de tent of caravan te bereiden, ze geeft tips voor de handigste keukenattributen en ontneemt je ieder excuus om ’s avonds iets te halen bij de plaatselijke snackbar.

6.

Suzanne Stougie | Het food truck kookboek

Met behulp van dit kookboek zet jij thuis gemakkelijk je eigen foodfestivalgerechten op tafel. Van de Amerikaanse, Italiaanse, Nederlandse tot de Aziatische keuken. Heerlijke cocktails en wijnen maken je avond compleet.

7.

Julia Donaldson | Gruffalotaart en andere recepten

Maak samen met je (groot)ouders een slangenpastei, kikkermuffins of een echte Gruffalotaart. Stapsgewijze uitleg van ontbijtjes, lunches, avondeten en toetjes. Met kleurenfoto's en tekeningen van figuren uit de Gruffalo-prentenboeken. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

8.

Erin Gleeson | Het forest feast kookboek voor kids 

Zandkoeken met rozemarijn of een salade van watermeloen. Stapsgewijze uitleg van kleurrijke snacks, drankjes, hoofdgerechten, salades en feestelijke gerechten. Met tips voor o.a. het snijden en kleurrijk opdienen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, met hulp vanaf ca. 6 jaar.

9.

Cinead McTernan | Minimoestuin

Tuin- en kookboek dat vertelt hoe je in potten de ingrediënten voor een compleet gerecht kunt telen, met recepten.

10.

Ross Dobson | Tijd voor een vegetarische barbecue

Heerlijk barbecueën zonder vlees of vis? Het kan! In dit boek deelt de Australische chef-kok Ross Dobson zijn favoriete vegetarische barbecuerecepten.