Top 10 | Zuid-Europese cinema

Gepubliceerd op: 17 juli 2018 15:40

De webredactie heeft zin in vakantie en droomt alvast weg bij hun favoriete Zuid-Europese films. Allemaal te leen bij de OBA natuurlijk!

1.

La piscine

Een paar brengt de vakantie door in een villa in Saint-Tropez. Wanneer ze bezoek krijgen van de ex-minnaar van de vrouw loopt de spanning hoog op.

2.

Paul dans sa vie

Een boer annex visser woont in een boerderij op de uiterste westkaap van Normandië, Cap de la Hague, samen met zijn twee jongste zussen. Alle drie zijn ze vrijgezel en leven wars van moderniteit in de natuur.

3.

La gloire de mon père

Verfilming van het eerste deel van de herinneringen van Marcel Pagnol, waarin hij over zijn jeugd in de Provence vertelt.

4.

Volver

Een familiegeschiedenis over de verbondenheid van drie generaties vrouwen.

5.

Lucía y el sexo

Na de dood van haar vriend Lorenzo wordt Lucia geconfronteerd met het dubbelleven dat hij geleefd heeft.

6.

Io sono l'amore

Als in Milaan een aristocratische familie samenkomt in hun landhuis beginnen bestaande etiquette en tradities scheurtjes te vertonen als de vrouw des huizes, Emma, in de ban raakt van een vriend van haar zoon.

7.

Vicky Cristina Barcelona

Als twee hartsvriendinnen, Vicky en Cristina, de zomer in Barcelona doorbrengen ontmoeten ze de knappe, sensuele Spaanse schilder Juan Antonio die hen een ongewoon voorstel doet.

8.

Rabat

Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam-Oost naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad.

9.

Les vacances de monsieur Hulot

In deze film van de Franse regissuer Jacques Tati gaat Monsieur Hulot op vakantie. In het kustplaatsje waar hij verblijft, maakt hij vreemde en vooral grappige dingen mee.

10.

Le mépris

Terwijl haar man Paul het Odyssey-scenario van de Amerikaanse producer Jeremiah Prokosch moet herschrijven, begint Camille hem hartsgrondig te verachten.