Top 10: Kamerplanten

Gepubliceerd op: 10 januari 2017 12:12

Vanaf de zestiende eeuw verschenen planten wel eens in huis, maar halverwege de negentiende eeuw bloeide het enthousiasme voor planten in huis pas echt op. De kamerplant zag het levenslicht en bleek niet slechts een modeverschijnsel. Daarom, anno 2017: de kamerplanten top 10.

1.

Irene Schampaert  |  Wonderplants; planten in je interieur

Informatie in woord en beeld over twintig interieurs van architecten, bloemisten en andere kunstenaars uit verschillende landen en de toegepaste planten daarin.

 

2.

Liedewij Loorbach  |  Ik & mijn plant

In dit boek vind je alles wat je nodig hebt voor een bloeiende relatie met je plant. Van basisinformatie over grond, water en lucht tot een workshop 'Verwen je plant' en een top 10 plantenmuziek.

3.

Isabelle Palmer  |  Planten in huis; creatieve ideeën en inspiratie voor groen in je huis

Tips en ideeën voor de kamerplant als onderdeel van het interieur.

4.

Valerie Bradley  |  Handboek kamerplanten; het kweken van mooie en gezonde kamerplanten

Praktisch Handboek met informatie over keuze, verzorging en het genieten van mooie, gezonde kamerplanten. Ook lijstjes met soorten voor specifieke standplaatsen in huis en tabellen met verzorgingsvoorschriften in het geval van ziekten, plagen en verwaarlozing. 

5.

Richard Evans Schultens  |  Over de planten der goden; oorsprong van het gebruik van hallucinogenen

Over de planten der goden is een boek over de eigenschappen van hallucinogene planten, de wijze waarop de mens al eeuwenlang hiervan gebruik maakt, het effect van plantaardige hallucinogenen op het menselijk gedrag, én de rituelen, liederen, gebeden en dansen waarmee natuurvolken al sinds generaties vertrouwd zijn.

6.

Léon Rogez  |  Vleesetende planten

In korte teksten en met veel kleurentekeningen wordt informatie gegeven over vleesetende planten, die je ook zelf kunt kweken. Vanaf ca. 12 jaar.

7.

Odile Koenig  |  1001 kamerplanten; planten kiezen, verzorgen en vermeerderen

De uitgave bestaat uit duidelijke beschrijvingen van bijna 300 soorten planten. Elke beschrijving beslaat een hele pagina waarop eerst algemene informatie over de geselecteerde soort staat, maar vervolgens ook over andere soorten binnen dezelfde familie en/of varieteiten.

8.

Miles Anderson  |  Het complete boek over cactussen en andere succulenten

Dit boek is geheel gewijd aan cactussen en andere vetplanten.

 

9.

Nico Vermeulen  |  Geïllustreerde kamerplanten encyclopedie

De kamerplantenencyclopedie is een naslagwerk bij de keuze voor planten in en rond het huis. Met veel informatie over verzorging en standplaats van de planten.

10.

Denis Retournard  |  ABC van het stekken

Informatie over stekken van kamer- en tuinplanten.