top 10: kerstboeken voor kinderen

Gepubliceerd op: 20 december 2016 09:23

Met deze tien kerstboeken is er geen tijd voor verveling in de kerstvakantie!

1.

Peter Andriesse | Kerstverhalen voor Eva

Tien verhalen die zich afspelen rond de kersttijd. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 10 jaar.

2.

Natalie van der Horst | Alles wat je wilt weten over Kerst (en nog veel meer)

Waarom eten we zo veel met kerst? Wie schreef het eerste kerstverhaal? Drie verhalen over Kerstmis worden afgewisseld met weetjes via vragen en antwoorden. Met waterverfillustraties. (Voor)lezen vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

3.

Jacques Vriens | O, dennenboom

Mieke heeft op school het kerstverhaal geleerd, maar haar kleine broertje Wouter begrijpt het niet zo goed. Op eenvoudige, maar originele wijze wordt de betekenis van het kerstverhaal uitgelegd. Vanaf ca. 4 jaar.

4.

Ian Falconer | Olivia helpt met kerst

Het is bijna kerst en samen met de rest van de familie bereidt varkentje Olivia alles voor. Zij is natuurlijk het meest benieuwd naar het cadeautje van de kerstman. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en uitklapplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

5.

 Seuss | Hoe de Gniep de kerst stal

Het piepkleine volkje de Hunnen bereidt zich voor op de kerst. Maar de gemene Gniep heeft een vreselijke hekel aan feesten. Hij besluit het kerstfeest van de Hunnen te stelen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

6.

Mark Sperring | Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?

Beertje Pip kan niet wachten tot het Kerstmis is! Elke ochtend maakt hij zijn vader wakker omdat hij denkt dat het nu echt zover is. Maar er moet nog van alles worden voorbereid. Prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

7.

Astrid Lindgren | Kerstmis in de stal

Een moeder vertelt haar kind het kerstverhaal dat zich hier afspeelt in een moderne omgeving. Prentenboek met grote illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

8.

Charles Dickens | Een kerstvertelling

Een in het 19de eeuwse Londen spelend verhaal over een oude vrek, die op kerstavond door drie geesten zijn levensloop voorgeschoteld krijgt waardoor zijn leefwijze verandert.

9.

Clement C. Moore | The night before Christmas   (Tweetalig: Nederlands - Engels)

De ouders van zes slapende kinderen zijn getuige van het bezoek dat de kerstman aan hun huis brengt. Prentenboek met fraaie illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

10.

Matt Haig | A Boy Called Christmas (Engelstalig)

De vader van Christmas moet voor de koning op zoek naar het elfendorp in het noorden van Finland. Christmas gaat hem achterna en vindt het dorp. Dan blijkt dat een van de elfjes is ontvoerd. Vanaf ca. 9 jaar.