Top 10: knutselboeken voor kinderen & volwassenen

Gepubliceerd op: 28 december 2016 09:07

Van versierde borden tot drones en monsters van drijfhout, met behulp van deze tien knutselboeken is iedereen een kunstenaar.

1.

Pia Pedevilla | 300 dingen om te knutselen voor grote en kleine handjes

Versier borden met porseleinstiften, schilder met was of maak dansende poppetjes van hout. Stapsgewijze uitleg van 300 knutselideeën rond onderwerpen als hout, papier en natuur. Met (werk)foto's in kleur en patronen. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 9 jaar.

2.

Franziska Heidenreich | Cool! Knutselen!

Knutsel je eigen citroenenbommenwerper, een tattoo van mos of maak parfum van verse kruiden. Stap voor stap worden projecten uitgelegd voor stoere jongens en meisjes. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

3.

Fiona Danks  |  Het Strandboek; ontdek wat je allemaal kunt doen bij meren, rivieren en aan zee

Zoek een schat, maak een monster van drijfhout of laat stenen balanceren. Uitleg van 60 knutsel- en avontuurlijke ideeën, voor op het strand. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

4.

Stichting Uitgeverij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging  | Tekenen met takken; en andere knutsels met natuurvondsten

Lees hoe je in de natuur allerlei leuke materialen kunt vinden om mee te knutselen. Met veel kleurenfoto's van de knutsels en de natuur. Onder begeleiding vanaf ca. 4 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar.

5.

Martena Duss | Het grote receptenboek tegen verveling; van pasghetti tot stippenlift

Bak een regenboogtaart of maak een tapijt van panty's. Puntsgewijze uitleg van tachtig eenvoudige recepten en knutsels. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

 

6.

Adam Juniper | Drones; bouwen · vliegen · fotograferen

Ontdek hoe drones werken, hoe je ermee vliegt en hoe je het juiste model kiest. Met een stapsgewijze handleiding voor het bouwen van een eigen drone. Met veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 17 jaar.

7.

Peng | Hirameki

Tekenboek waar in zeven niveaus inzichtelijk wordt gemaakt hoe je van een aquarelvlek allerlei figuren met een paar lijntjes tot leven wekt.

8.

Aurélie Drouet | 100% pallet; designideeën om pallets om te bouwen tot meubelstukken

Internationale ontwerpers geven inspiratie voor aansprekende meubels gemaakt van pallethout. Denk aan een hoofdbord voor je bed, stoelen, salontafels of zelfs bedden en kasten.

 

9.

Claudia Guther | Pallet design outdoor; buitenmeubels van pallets en kisten

Stapsgewijze werkbeschrijvingen, -foto's, en -tekeningen voor het maken van 41 meubelen en andere gebruiksvoorwerpen voor in de tuin van houten pallets.

10.

Chris Lubkemann | Houtsnijden; 43 gemakkelijke projecten

Stap-voor-stapinstructies voor het maken van 43 houtsnijprojecten, van speelgoed en dieren, tot gebruiksvoorwerpen.