top 10: Spiritualiteit

Gepubliceerd op: 17 januari 2017 10:29

Het is de maand van de spiritualiteit, dus deze top 10 richt zich inwaarts. De boeken in deze lijst gaan over evenwicht zoeken in een drukke en complexe wereld. Meer aandacht voor jezelf, je medemens en je omgeving. Onthaasten, compassie, liefde, geluk en veel lezen.

1.

Tony Crabbe  |  Nooit meer te druk ; een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld

Nooit meer te druk is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk.

2.

James Doty  |  Magisch brein, magisch hart ; ontdek de kracht van compassie

Waar komen liefde, genegenheid, plezier en geluk vandaan? Het brein of het hart? Neurochirurg James Doty onderzoekt het aan de hand van de levenslessen die hij op jonge leeftijd leerde.

3.

Ignaas Devisch  |  Rusteloosheid ; pleidooi voor een mateloos leven

We werken minder, maar we hebben meer te doen. We hebben meer vrije tijd, maar we slapen minder. Wie denkt dat rusteloosheid een ziekte is van deze tijd, heeft het mis. Al eeuwenlang zoekt de mens een uitweg voor een probleem dat hij zelf veroorzaakt: een te vol leven.

4.

Michael Puett  |  De weg ; wat Chinese filosofen ons over het goede leven leren

De weg biedt een geheel nieuwe kijk op het dagelijks leven. Michael Puett, Harvards populairste docent, laat zien hoe Chinese denkers ons inspireren tot grote en kleine veranderingen. In De weg put hij hiervoor uit het werk van zes grote Chinese filosofen.

5.

Tenzin Gyatsho  |  Het boek van vreugde

De Dalai Lama en Desmond Tutu hebben beiden veel tegenslagen moeten overwinnen. Ondanks hun ontberingen behoren ze tot de vrolijkste mensen ter wereld. Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Dalai Lama reisde Desmond Tutu naar Dharamsala om samen HET BOEK VAN VREUGDE te maken.

6.

David Dewulf  |  De weg van zelfcompassie; van kwetsbaarheid naar veerkracht

In dit boek beschrijft mindfulnessexpert David Dewulf hoe je in acht stappen kan leren om vriendelijker te zijn voor jezelf, hoe je positieve emoties zoals moed, liefde, vreugde, empathie en vergevingsgezindheid meer ruimte kunt geven en hoe je waardegericht kunt leven.

7.

Thich Nhat Hanh  |  Spreken met liefde, luisteren met compassie

In Spreken met liefde, luisteren met compassie laat Thich Nhat Hanh zien dat mindful communiceren bijdraagt aan een betere wereld.

8.

Monique Hulsbergen  |  Compassie als sleutel tot geluk; voorbij stress en zelfkritiek

In deze uitgave staan oefeningen, met elementen van mindfulness, om anders te gaan denken. 

9.

Thupten Jinpa  |  Compassie voor beginners; voor een leven met meer moed en geluk

Thupten Jinpa ontwikkelde samen met de Stanford Universiteit een veelgeprezen compassie-training.

10.

Doreen Virtue  |  Laat je licht stralen; omring jezelf met positiviteit en laat alle drama los

Hoe ga je om met familie, vrienden en collega’s die verslaafd zijn aan drama? En hoe verslaafd ben je er zelf eigenlijk aan? Doreen Virtue helpt je in Laat je licht stralen om los te komen van alle negativiteit en je innerlijke rust te vinden.