Top 10| Voorlezen 6 plus

Gepubliceerd op: 12 december 2017 11:09

Geen tijd voor verveling! Met deze tien voorleesboeken voor kinderen kom je de koude dagen, thuis op de bank, met gemak door.

1.

Wilma Geldof |  Ollie en het kronkeldier

Ollie woont in een pleeggezin vlakbij zee. Ollie is bang voor de zee, want die heeft zijn ouders van hem afgenomen. Dan vindt Ollie een bijzonder, kronkelig zeedier met een gele vacht. Kronkel heeft hem nodig. En Ollie hem. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

 

2.

Cornelia Funke |  Het grote Cornelia Funke voorleesboek 

Bundeling van grappige en griezelige verhalen over draken, spoken, ridders en monsters. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

 

3.

Abby Hanlon  |  Sammie de fantastische  

Sammie mag niet meespelen met haar broer en zus. Daarom heeft ze fantasievriendjes. Als haar zus vertelt dat de griezelige mevrouw Kakenkraker Sammie wil opeten, slaat Sammies fantasie helemaal op hol. Vanaf ca. 7 jaar.

 

4.

Anna Woltz   |  Zondag maandag sterrendag

Nora is uitvinder. 
Boven op zolder verzint ze vleugels voor haar hond. 
En een draak om haar grote broers bang te maken. 
Maar dan krijgt Nora een nieuwe buurjongen. Vanaf ca 5 jaar.

 

5.

Janneke Schotveld   | Kattensoep

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Hij ontdekt dat overal in de buurt katten op geheimzinnige manier verdwijnen. Samen met buurmeisje Lucy gaat Boeli op onderzoek uit. Dan is ook Obama ineens weg... Vanaf ca. 8 jaar.

 

6.

Bette Westera  |  Waar was Bas

Jeroen is jarig en heeft de hele klas uitgenodigd voor zijn griezelfeestje. Op het feestje gaat een jongetje (ik-figuur) op zoek naar een goede verstopplek in het grote huis. Ze zeggen dat het er spookt! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar

7.

Wouter Klootwijk   |  Anne en het paard

De oom van Anne, die ver weg in het woud woont, heeft een paard nodig. Anne besluit het paard zelf te gaan brengen. Het is een verre tocht naar het Zwarte Woud. Zal het haar lukken? Vanaf ca. 8 jaar.

8.

Sabine de Vos   | En toen zei de draak 

Weet jij hoe de zon aan de hemel is gekomen? En dat een vrouw ooit 366 baby's kreeg? Dertig sprookjes of verhalen uit allerlei landen worden naverteld. Met aquarelillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar of om zelf te lezen vanaf ca. 10 jaar.

9.

Roald Dahl | Heintje en de minpins

Kleine Heintje gaat stiekem het Woud van het Kwaad in. Algauw zit er een griezelig monster achter hem aan. Kleine Heintje vlucht een boom in. Daar wonen heel bijzondere en heel kleine wezentjes, de minpins. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

 

10.

Dolf Verroen   |  De prinses en de paradijstuin
Veertien sprookjes waarin allerlei bijzondere prinsessen op zoek zijn naar hun ideale prins. Met sfeervolle, gekleurde pentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.