Top 10 boeken die tv-series werden

Gepubliceerd op: 30 augustus 2016 11:25

Voor alle Netflix-verslaafden zet de OBA deze week 10 boeken op een rijtje die aan de basis stonden van populaire tv-series.

Heb je geen Netflix? Bij de OBA leen je series en films helemaal gratis

1.

Game of Thrones
George R.R Martin | Het spel der tronen

In het eerste boek staan de families Stark en Lannister lijnrecht tegenover elkaar. De strijd om de IJzeren Troon barst los. Ver voorbij de machtige ijsmuur, die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn.

Deze titel is ook in het Engels en als stripverhaal te leen.

2.

Dexter
Jeff Lindsay | Dexter’s duistere dromen

Door zijn werk bij het forensisch instituut van Miami is een charmante, maar meedogenloze seriemoordenaar betrokken bij het onderzoek naar een aantal moorden die hij niet gepleegd kan hebben, of toch wel?

Deze titel is ook in het Engels te leen.

3.

The walking dead
Robert Kirkman | The walking dead (stripboek)

Rick Grimes is slechts één van de overlevenden in de verschrikkelijke toekomst van The walking dead. Een paar maanden terug was hij nog een politieagent in een klein dorp, die nog nooit een shot gelost had en slechts één keer een dode zag. Gescheiden van zijn familie, probeert hij een weg te vinden door alle dood, verderf en wanhoop, op zoek naar zijn vrouw en zoon.

4.

Pretty little liars
Sara Shepard | Pretty little liars

Aria, Emily, Spencer en Hanna zijn schoolvriendinnen met geheimen. De vijfde vriendin, Alison, is drie jaar geleden verdwenen. Dan ontvangen de vier meiden sms'jes van ene 'A', die al hun geheimen lijkt te kennen. 

5.

Gossip girl
Cecily von Ziegesar | Gossip girl

Gossip Girl kent iedereen, houdt alles in de gaten en publiceert haar roddels anoniem via internet en e-mail. De voedingsbodem voor deze roddels zijn de leerlingen van een elitaire privé-school in de Upper East Side van New York. Ze zijn sophisticated, vroegwijs en werelds, maar toch hebben zij dezelfde sores als andere tieners.

Deze titel is ook in het Engels te leen.

6.

The Vampire diaries
L.J Smith | The Vampire diaries

Vampiers, heksen en geesten noemen het stadje Mystic Falls al eeuwenlang hun thuis. Elena Gilbert, een middelbare scholier, komt hier tussen de twee vampier-broers Stefan en Damon te staan. 

Dit boek is ook in het Turks te leen.

7.

The 100
Kass Morgan | The 100

Eeuwen geleden is de aarde vergiftigd tijdens de Catastrofe. Honderd jonge gevangenen worden teruggestuurd naar de aarde, om te kijken of de planeet weer bewoonbaar is. 

8.

The Carrie diaries
Candace Bushnell | Zomer & de City 

Carrie Bradshaw beleeft haar eerste weken in New York en moet allerlei tegenslagen overwinnen om zich te verzekeren van haar plaats in de Big Apple. Voorloper op 'Sex and the City'.

Deze titel is ook in het Engels te leen.

9.

Under the Dome
Stephen King | Gevangen

Wanneer een onzichtbare koepel plotseling een stadje afsluit van de buitenwereld, zorgt een interne machtsstrijd voor veel doden.

Deze titel is ook in het Engels te leen.

10.

Sherlock & Elementary
Arthur Conan Doyle | Sherlock Holmes

De verhalen van Arthur Conan Doyle met detective Sherlock Holmes en zijn assistent Watson in de hoofdrol zijn klassiekers in hun genre en vormden de basis voor maar liefst twee series, een Britse en een Amerikaanse versie.

Deze titel is ook in het Engels te leen.