Top 10 | Boekverfilmingen voor kinderen

Gepubliceerd op: 9 juli 2019 09:00

Heerlijke boekverfilmingen waar je met de hele familie van kunt genieten! En voor wie er echt geen genoeg van kan krijgen, heeft de OBA het bijbehorende boek ook nog collectie.

1.

Wonder | Stephen Chbosky

August (10) heeft altijd thuisonderwijs gehad, omdat hij al 27 keer geopereerd is aan zijn gezicht. Nu gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Hoe zal iedereen op hem reageren? Vanaf ca. 10 jaar.

Leen het boek van R.J. Palacio. 

2.

Matilda | Danny DeVito

Matilda is een bijzonder intelligent kind dat door haar ouders genegeerd wordt en door haar schoolhoofd getreiterd. Gelukkig beschikt ze over bijzondere gaven. Vanaf ca. 9 jaar.

Leen het boek van Roald Dahl.

3.

Toen mijn vader een struik werd | Nicole van Kilsdonk

Er is oorlog uitgebroken. Toda's vader moet weg om het land te verdedigen. Toda (10) blijft bij oma, maar als het te gevaarlijk wordt, vlucht ze naar haar moeder die in een buurland woont. Vanaf ca. 10 jaar.

Leen het boek van Joke van Leeuwen.

4.

Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald | David Yates

De duistere magïer Grindelwald is ontsnapt. Overal ter wereld probeert hij volgelingen te rekruteren. Maar zijn zij wel op de hoogte van zijn echte plannen: puurbloed tovenaars laten heersen over niet-magische wezens? Vanaf ca. 12 jaar.

Leen het boek van J.K. Rowling

5.

The hate U give | George Tillman Jr.

Starr Carter (16) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood. Vanaf ca. 15 jaar.

Leen het boek van Angie Thomas.

6.

Kappen! | Tessa Schram

De twee beste vrienden van Sander trekken steeds meer op met de gewelddadige Emiel. Als het drietal een jongen mishandelt, wordt Sander hiervan beschuldigd. Ook Indra, op wie Sander verliefd is, raakt erbij betrokken. Vanaf ca. 12 jaar.

Leen het boek van Carry Slee. 

7.

Anne of Green Gables | John Kent Harrison

De eigenaren van Green Gables willen een jongen uit het weeshuis adopteren die mee kan helpen op de boerderij. Maar ze krijgen het meisje Anne dat heel veel praat. Zouden ze het met elkaar kunnen vinden? Vanaf ca. 9 jaar.

Leen het boek van L.M. Montgomery.

8.

Love, Simon | Greg Berlanti

Simon (16) voelt zich steeds meer aangetrokken tot mannen. Hij raakt via de mail hierover in gesprek met een schoolgenoot, die hij alleen kent onder het pseudoniem Blue. Maar dan valt een van de mails in verkeerde handen. Vanaf ca. 15 jaar.

Leen het boek van Becky Albertalli.

9.

Miss Peregrine's home for peculiar children | Tim Burton

Na de dood van zijn opa bezoekt Jacob (16) het weeshuis in Wales waar zijn opa opgroeide. Het blijkt dat opa's jeugdvrienden meer dan bijzonder waren. En misschien leven ze nog steeds. Vanaf ca. 15 jaar.

Leen het boek van Ransom Riggs of het stripboek van Cassandra Jean en Ransom Riggs. 

10.

Wonderstruck | Todd Haynes

Ben (12) gaat in New York op zoek naar zijn onbekende vader. Vijftig jaar eerder maakte de dove Roos (12) een soortgelijke reis. Vanaf ca. 9 jaar.

Leen het boek van Brian Selznick.