Top 10: kinderjurywinnaars

Gepubliceerd op: 7 maart 2017 09:33

Maart is de maand van het stemmen. En niet alleen voor de tweede kamerverkiezingen, maar ook voor de Nederlandse Kinderjury. Deze week een selectie van boeken die voorgaande jaren in de prijzen zijn gevallen.

1.

Manon Sikkel  |  Elvis Watt miljonair

Elvis en zijn moeder hebben het niet breed. Op zijn verjaardag krijgt Elvis van de rijke meneer Spoek miljoenen euro's. Wat wil deze man van hem en waarom wil zijn moeder niets van het geld weten? Vanaf ca. 9 jaar.

2.

Geronimo Stilton  |  Fantasia IX de fenomenale reis

Op de rug van de gouden feniks Vuurveertje keert Geronimo terug naar Fantasia. Florina de Fleur beveelt Geronimo om op zoek te gaan naar zeven magische voorwerpen. Het wordt een zinderende zoektocht. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

3.

Paul van Loon  |  Weerwolvenfeest

Dolfje Weerwolfje heeft een verkleedfeest op school. Het is volle maan, dus hij kan er als weerwolf naartoe. Maar dan moeten de maskers af. Met cd met de weerwolfliedjes van het schoolfeest. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

4.

Carry Slee  |  Ridder Schijtebroek

Op de kinderboerderij worden regelmatig dieren gepest. Michiel en Bo proberen de daders op te sporen. Vanaf ca. 8 jaar.

5.

Roald Dahl  |  Ieorg Idur  

Meneer Hoppe is heel erg verliefd op zijn buurvrouw, maar zij lijkt alleen maar om haar schildpad te geven. Vanaf ca. 9 jaar.

6.

Jeff Kinney  |  Gedumpt (leven van een loser)

Omdat Theo een vriendinnetje heeft, heeft hij geen tijd meer voor Bram. Bram besluit op zoek te gaan naar een nieuwe vriend. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

7.

Niki Smit  |  100% coco. Dagboek van een modeblogger

Op haar nieuwe school staat Coco (13) al snel bekend als Coco de Clown. Ze besluit zich voortaan minder opvallend te kleden, maar ze blijft haar outfits wel anoniem op haar modeblog plaatsen. Vanaf ca. 11 jaar.

8.

Manon Sikkel  |  Voor wie doe jij een moord?

Als Isa een weekje bij Jules logeert, komt er niets van lekker chillen of zwemmen. Jules verdenkt namelijk de overbuurman ervan, dat hij een zwerfster heeft vermoord. Vanaf ca. 11 jaar.

9.

Francine Oomen  |  Hoe overleef ik zonder dromen?

Rosa (17) en haar vriendje Neuz zijn voor een tijdje uit elkaar. Ook al heeft Rosa het er vreselijk moeilijk mee, ze gaat op zoek naar een nieuwe droom. Of wordt het een nachtmerrie? Vanaf ca. 13 jaar.

10.

Jacques Vriens  |  Achtste groepers huilen niet

Akkie uit groep acht wordt ernstig ziek en moet naar het ziekenhuis. De hele klas leeft met haar mee, vooral als het erg slecht met haar gaat. Vanaf ca. 10 jaar.