Top 10 kookboeken

Gepubliceerd op: 8 november 2016 10:29

Het is de Kookboeken7daagse. Organisator Fusina Verloop kiest iedere maand een persoonlijke favoriet uit het kookboekenaanbod. In deze top 10 een selectie uit haar favorieten van de afgelopen twee jaar.

1.

Rebecca Seal | De Griekse eilanden

In De Griekse eilanden deelt Rebecca Seal haar favoriete recepten. Geniet van knapperige inktvis, sappig langzaam gegaard lamsvlees of een verzameling traditionele dipsauzen, zoals pittige kaasdip, taramasalata of tzatziki. Voor wie van zoet houdt, zijn Rebecca’s baklavarolletjes met walnoten perfect bij een kop zwarte koffie. 

2.

Marianne Meijerink | Buurtsuper!

In de Turkse en Marokkaanse buurtsuper vind je alles wat jouw culinaire hart begeert. Ga mee op ontdekkingstocht met culinair journaliste Marianne Meijerink (ELLE Eten). Zij legt helder uit wat bijvoorbeeld nigellazaad, okra of aardpeer is en vertelt je wat je ermee kunt doen. Ook de lekkernijen van Turkse en Marokkaanse bakkers, slagers en vismannen komen aan bod.

3.

Karin Luiten | De vrolijke tafel

Samen eten is altijd leuker, met vrienden, familie, collega's of de buren. Maar hoe pak je dat aan, koken voor een gezelschap? Hoeveel mensen je ook over de vloer krijgt, dit kookboek van Karin Luiten biedt volop inspiratie voor de meest uiteenlopende eetfeestjes. Vooraf bereiden of meenemen? Ook geen punt. 

4.

Madelon de Joode | Eet puur II

In dit kookboek vind je recepten voor een gezonde leefstijl met groenten en fruit van het seizoen, vlees en vis met mate en alles zoveel mogelijk biologisch zonder geraffineerde suikers, koemelk en gluten-beperkt. Een mooie aanvulling op het eerste boek van Joode maar niet zozeer een vervolg. In dit boek wordt er meer aandacht gevestigd op een gezonde leefstijl. 

5.

Lily Simpson | De detox kitchen bible

Simpson beschrijft 200 lekker lichte recepten om je gezondheid een boost te geven. Van kleurrijke salades, gezonde snacks en zoetigheden tot voedzame maaltijden met groenten, vis, kip en kalkoen: alle recepten zijn zonder tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Achter in het boek vind je uitgebreide voedingsinformatie en detoxprogramma’s om gericht gezondheidsproblemen aan te pakken. 

6.

Sheraz Kazmi | Papa Kazmi pure cook book

E-book: Meer dan 80 pure recepten uit de moderne Indiase keuken, verteld aan de hand van persoonlijke herinneringen; dat vind je in het kookboek van Papa Kazmi. 

7.

Sean Wainer | Love your lunch

Nederland is het land van boterhammen met kaas en worst. Lekker natuurlijk, maar met al die keuze aan geweldige ingrediënten en mooie broodsoorten is het zonde om niet wat meer aandacht te besteden aan de dagelijkse lunch. Vaak gaan mensen buiten de deur lunchen als ze iets extra’s willen, maar thuis maken kan natuurlijk ook. Dit boek bevat de allerbeste recepten van een van de lunch hotspots in Amsterdam: Small World. Een klein lunchcafé met een grootse kaart en de gastvrije eigenaar Sean Wainer.

8.

Angelo Dorny | Pomodori

In Pomodori deelt Angelo Dorny zijn onmiskenbare passie voor tomaten, want daar is het allemaal mee begonnen. Als twaalfjarige jongen verzamelde hij honderden tomaten variëteiten, die hij in zijn bezit kreeg dankzij ruilvriendschappen van over de hele wereld. 

9.

Food Bandits | Good morning

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en toch schiet die er juist het makkelijkst bij in. Te vaak gesnoozed, niet kunnen beslissen wat je aan zal trekken, gehaast staand aan het aanrecht ontbijten. Herkenbaar? Niet voor foodbloggers Suus en Johann van Food Bandits. Het ontbijt is hun favoriete moment van de dag. In Good Morning laten ze jou zien hoe je op goede, gezonde en simpele wijze de dag begint. Van een geen-tijd-ontbijt, gezond ontbijt, verwenontbijt tot lazy sunday-ontbijt: alles komt aan bod.

10.

Gwyneth Paltrow | (H)eerlijk makkelijk

(H)eerlijk makkelijk is het tweede kookboek van Gwyneth Paltrow, en het vervolg op (H)eerlijk. Met 125 recepten die je kunt maken in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen! Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Van een heerlijk ontbijt tot relaxed diner, in dit boek vind je snel je eigen favoriet. Plus een hoofdstuk vol ‘on the go’-recepten, voor school, je training of een gezellige picknick.