Top 10 nieuwste aanwinsten voor volwassenen

Gepubliceerd op: 29 januari 2016 10:27

Iedere week worden er nieuwe boeken toegevoegd aan de collectie van de OBA. Ter inspiratie delen we weer 10 toptitels met u.

1.

Paul Cliteur | Het atheïstisch woordenboek
Encyclopedisch overzicht van namen en begrippen die in verband staan met atheïsme, pseudowetenschap en irrationaliteit. Er is veel aandacht voor de internationale sociale en politieke context van atheïsme vandaag. Biografische informatie van prominente Nederlandse en Vlaamse atheïsten is ook onderdeel van het boek.

2.

Helen Giltrow | De infiltrant
Niemand weet dat de succesvolle Engelse zakenvrouw Charlotte Alton een alter ego heeft. Als Karla staat ze aan het hoofd van een hightech informatienetwerk, dat mensen van een nieuwe identiteit voorziet. Dat deed ze ook voor een sluipschutter die na een misgelopen actie een nieuwe identiteit nodig had. Nu benadert hij haar met een speciale opdracht.

3.

Ida Simons | Als water in de woestijn
De emotioneel verwaarloosde Liza Miller maakt in het vooroorlogse Brussel kennis met de familie Raidings. Deze prettig gestoorde Joodse familie ontfermt zich over haar en stimuleert Liza in haar wens modeontwerpster te worden. Ook na de Holocaust zijn het de Raidings die haar helpen om een nieuwe levensinvulling te vinden: als schrijver. Maar over de liefde duldt Liza van hen geen advies, want liefde is als water in de woestijn: misschien niet zoet van smaak, maar levensreddend!

4.

R.J. Peskens | Verzameld proza
Uitgever en schrijver Geert van Oorschot publiceerde zijn literaire werk onder het pseudoniem R.J. Peskens. Ter gelegenheid van de publicatie van zijn biografie is het complete werk van Peskens in deze nieuwe uitgave verschenen. Naast bekende titels, zoals Twee vorstinnen en een vorst en Mijn tante Coleta, bevat Verzameld proza enkele verhalen die nog niet eerder gebundeld werden.

5.

Eric van 't Zelfde | Superschool
Aangrijpend verhaal van een daadkrachtige directeur over de schokkende situatie van het voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid, waarin ideaal en ambitie botsen met beleid en harde werkelijkheid.

6.

Marieke Wigmans-Bremers | Help, help, hoera! Alles wat je niet wilt weten over (kinder)feestjes
Een vrolijk boek over alle valkuilen op het gebied van feestjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Vol originele tips en weetjes, ook voor vaders. Laat de confetti maar komen!

7.

Steffie van den Oord | De vrouw met de bijl en negen andere moordenaressen
Statistisch gezien zijn het vaak mannen die geweldsdelicten plegen, in dit boek staat echter de vrouwelijke dader centraal. Aan de hand van gedetailleerde verslagen van waargebeurde misdrijven, krijgt de lezer inzicht in wat de vrouwen bewoog hun daden uit te voeren.

8.

Tore Renberg | Tot morgen
Tijdens drie septemberdagen raken de levens van verschillende mensen met elkaar verstrengeld. Pål heeft een beschamend geheim dat hem met een gigantische schuld heeft achtergelaten. Ook de zestienjarige Sandra heeft een geheim, ze is verliefd op een charmante bajesklant. Cecile draagt het grootste geheim van allemaal met zich mee; een baby in haar buik.

9.

Jeff Hamada | Remake. Master works of art reimagined
Hoe zou het zijn om in een schilderij van Vermeer of Hopper te stappen? Hedendaagse fotografen, studenten en kunstenaars beelden bekende schilderijen uit en zetten ze op de foto. Dit fotoboek is het resultaat van een online project van het blog booooooom.com.

10.

Heleen Ligtelijn | Op dieet? Doe normaal! Laten we weer gewoon gaan eten
Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn stelt dat we doorslaan in ons streven naar het perfecte gewicht en perfect eten. In dit boek worden geen calorieën geteld en diëten beoordeeld, maar wordt je eetgedrag onder de loep genomen.