Top 10 nieuwste aanwinsten

Gepubliceerd op: 22 januari 2016 11:12

Het is weekend en dus de hoogste tijd om weer wat nieuwe boeken bij de OBA te halen. Daarom delen we vandaag de tien nieuwste aanwinsten van deze week.

1.

Tess Gerritsen | Speel met vuur
Julia, tweede violiste van beroep, koopt in Rome een antieke partituur van een onbekend muziekstuk. Terug in New York merkt ze dat haar dochtertje van drie extreem agressief reageert als ze deze muziek hoort: eerst doodt ze de hond en later steekt ze haar moeder met een glasscherf. Niemand gelooft dat een kind van drie dit doet en men vindt dat Julia bij een psychiater thuishoort. Maar dan hoort ze dat de antiquair in Rome vermoord is.

deze titel is ook als e-book te leen.

2.

Chelsea Cain | Kick
De originele hoofdpersoon in deze thriller is de jonge vrouw Kick Lannigan, die professioneel met wapens kan omgaan en getraind is in diverse vechtsporten. Als meisje is ze jarenlang vastgehouden in een 'familie' die haar misbruikte voor pornofilms. Als een van de weinige verdwenen kinderen die levend werd teruggevonden, wordt Kick benaderd door een man die speurt naar een recent vermist jongetje. De dader is vermoedelijk verbonden met het netwerk van Kicks vroegere 'vader', die in de gevangenis langzaam crepeert aan een nierziekte maar niet wil meewerken.

3.

D.V. Coornhert | Zedekunst, dat is wellevenskunste (1586)
Op de juiste wijze leven is het resultaat van het samengaan van inspanning, oefening en gewoontevorming – in 1586 niet bepaald een kerkelijk uitgangspunt. Toch pleit Coornhert (1522-1590) voor goed samenwerken met God. Met zijn ethische, christelijk-stoïsche standaardwerk wilde hij zijn tijdgenoten religieus-moreel op het goede pad zetten. Voor hem is vrijheid het fundament van geloof en moraal en van een leerbare levenskunst. 

4.

Leopold Kirsch | Boulevard van de Vrijheid
Deze novelle vertelt het verhaal van Gregoire en zijn moeder die aan de boulevard wonen van een kleine provinciestad. Gregoire is een autistische man van rond de veertig jaar die altijd samen met zijn moeder met een vaste regelmaat naar de winkel gaat. Na vijftien jaar besluit zijn moeder het sociale isolement te verbreken. Ze wordt lid van een bridgeclub en laat Gregoire elke zaterdagmiddag naar een bijgelegen grote stad gaan. Door zijn vrijheid en groeiende zelfstandigheid in de grote stad komt hij in een wereld terecht die hij zich nooit had kunnen dromen en nemen de gebeurtenissen daar een heel onverwachte wending.

5.

Toon Hermans | De nootmuskaatkolonel
In 2016 is het 100 jaar geleden dat Toon Hermans werd geboren. Ter gelegenheid hiervan verscheen onder andere de bundel De nootmuskaatkolonel. Hierin staan niet eerder gepubliceerde teksten en tekeningen. De grappige verhaaltjes en gedichten worden gekenmerkt door spits taalgebruik met nieuwe woorden en verrassende woordcombinaties. In de subtiel ingekleurde lijntekeningen schuilt eenzelfde soort absurde humor. Alles ademt dezelfde sfeer uit die typisch bij Toon Hermans hoort.

6.

Jan Verlinde | Think eclectic
Alles kan en mag bij een eclectische interieurstijl. En dat maakt het zo verrassend, uiteenlopend en vooral persoonlijk. Dit boek neemt je mee naar een aantal bijzondere, artistieke interieurs, van Amsterdam via Brussel naar Parijs. In een oude garage, school, nieuwbouwappartement, vakantiehuisje of dependance van een kasteel. De bewoners - veelal kunstenaars, ontwerpers, designers en architecten - zijn geen trendvolgers, maar hebben ieder een eigenzinnige stijl en creëren hun eigen intimiteit.  

7.

George R.R. Martin | A Knight of the Seven Kingdoms
Dunk is een jonge en onervaren hagenridder, weinig meer dan een vagebond. Met zijn schildknaap Egg, die meer is dan hij lijkt, probeert hij het hoofd boven water te houden in de ruige wereld van Westeros, het rijk van de populaire tv-serie Game of Thrones. Het boek bestaat uit drie verhalen: The Hedge Knight, The Sworn Sword en The Mystery Knight. De verhalen spelen ongeveer een eeuw voor de gebeurtenissen in de eerder boeken van Martin.

8.

Twan Arts | James Bond voor dummies
Dit boek verscheen tegelijkertijd met de release van de meest recente James Bond-film 'Spectre', en behandelt de geschiedenis van het literaire personage James Bond zoals bedacht door zijn geestelijke vader Ian Fleming. Daarnaast komen onder meer de ontwikkeling van de filmreeks, Bond-girls, schurken en handlangers en natuurlijk de gadgets die Bond zo vaak gebruikt aan bod.

Deze titel is ook als e-book te leen.

9.

Countess of Carnarvon | Downton Abbey, het ware verhaal
De tv-serie Downtown Abbey is gefilmd op Highclere Castle in het graafschap Hampshire. Het landgoed is in werkelijkheid al generaties in handen van de graven van Carnarvon. De schrijfster, echtgenote van de huidige graaf, verdiepte zich in de geschiedenis van de familie waarin ook de historie van aristocratisch Engeland wordt weerspiegeld. In dit boek verhaalt ze over het leven van Almina Wombwell, onwettige dochter van de schatrijke Alfred de Rothschild, die in 1895 huwt met de vijfde graaf van Carnarvon.

10.

Freek van Kraaikamp | Zou jij jezelf aannemen?
Dit praktische handboek over solliciteren leidt de sollicitant door het gehele proces van het vinden van een nieuwe baan. Van de oriëntatiefase tot en met de eerste werkdag wordt op heldere toon uiteengezet waar je mee te maken kunt krijgen en welke aanpak het beste past. Ieder hoofdstuk besluit met spiegelvragen of -opdrachten, die de lezer aanzetten tot reflectie op het thema.

 

 

Is één van deze titels al uitgeleend? Reserveer meteen online, dan krijgt u een seintje zodra het boek voor u klaarligt.