Top 10: Pasen

Gepubliceerd op: 11 april 2017 11:30

Met deze top tien kun je tijdens het paaseieren breien, luisteren naar paasmuziek terwijl de rest van het paasgezelschap, na het voorlezen van een aantal paasverhalen, paaseieren zoekt in de tuin. Vrolijk pasen!

1.

Ted van Lieshout  |  Boer Boris en de eieren

De kippen van Boer Boris hebben gekleurde eieren gelegd. Boer Boris wil ze overal in het land gaan verstoppen. Maar loopt anders dan verwacht. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

2.

Joachim Krause  |  Pasen in het dierenbos  

Het wordt lente in het dierenbos! De dieren houden een grote schoonmaak en bereiden zich voor op het paasfeest. Overal worden eieren beschilderd en natuurlijk komt de paashaas op bezoek. Hardkartonnen prentenboek met grote gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

3.

Dawn Richards   | Het bijzondere ei van Mama Eend

Mama Eend gaat zo op in de voorbereidingen voor het paasfeest, dat ze per ongeluk ook haar eigen ei verstopt. En dat gaat bijna uitkomen. Gelukkig helpen alle dieren met zoeken. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

4.

Aat van Gilst  | Het Paasfeest in geschiedenis en volksgebruiken

In een zeventiental hoofdstukken worden oorsprong, ontwikkeling van riten en gebruiken rondom de viering van het Paasfeest uitgelegd.

5.

Sjoerd Kuyper   |  Vrolijk Pasen!  

Bundeling van vijf prentenboekverhalen over Pasen, waarin allerlei dieren in het bos en op de boerderij avonturen beleven met paaseieren. Prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

6.

Diane Put  |  Lotta en de paashaas

Kip Lotta vindt allemaal mooi gekleurde eieren in het gras. Ze snapt er niets van, want welke kip legt nu zulke eieren? Heeft iemand anders ze daar soms neergelegd? Oblong prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

7.

Liesbeth Slegers  |  Kaatje viert Pasen

Kaatje vertelt wat er allemaal met Pasen gebeurt. Zo knutselt ze een mandje om eitjes in te verzamelen en gaat ze voor het paasontbijt naar opa en oma. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.

8.

David Hill  |  The Novello book of music for Lent Easter (bladmuziek) 

Bevat koorwerken vanaf de Renaissance tot heden voor Aswoensdag, de vasten, Goede Week, Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, paasavond, paaszondag, paastijd

9.

Beatrix Potter  |  Paaseieren zoeken met Pieter Konijn

Het is bijna Pasen en Pieter Konijn heeft het druk, want hij helpt thuis met alle voorbereidingen. Vierkant prentenboek met gedetailleerde, zachtgekleurde aquareltekeningen, met beweegbare delen en pop-ups en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

10.

Arne & Carlos  |  Arne & Carlos breien op hun paasbest

Ideeën voor gebreide paasdecoraties met patronen die zijn geïnspireerd op Scandinavische tradities.