Top 10 Roald Dahl

Gepubliceerd op: 11 juni 2019 08:15

Op 13 september vieren we wereldwijd de verjaardag van Roald Dahl. Tijdens de Roald Dahl-week (11 tot en met 17 september) staan de boeken van deze bijzondere schrijver centraal. Bekijk hier alvast de top 10 met zijn beste kinderboeken.

1.

Roald Dahl | De GVR

Midden in de nacht wordt Sofie door een grote vriendelijke reus meegenomen naar Reuzenland. Samen gaan ze de strijd aan tegen de mensenetende reuzen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

2.

Roald Dahl | Matilda

Matilda is een hoogbegaafd kind. Voordat ze vijf was, las ze zelfs al boeken voor grote mensen. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Vanaf ca. 10 jaar

3.

Roald Dahl | Sjakie en de chocoladefabriek

Sjakie vindt een van de vijf gouden chocoladewikkels. Daarmee wint hij een rondleiding door de chocoladefabriek van Willie Wonka. Het wordt de heerlijkste dag van zijn leven! Vanaf ca. 10 jaar.

4.

Roald Dahl | De Heksen

Een 7-jarige jongen woont bij zijn oma. Zij weet alles over heksen. De jongen komt per ongeluk midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen. Vanaf ca. 10 jaar.

5.

Roald Dahl | De Reuzenperzik

James Henry Trotter heeft geen ouders meer. Door zijn tantes wordt hij erg wreed behandeld. Hij weet niet wat hem overkomt als er een reusachtige perzik groeit, waarin hij kan ontsnappen om met hele grote insecten een avontuurlijke reis te maken. Vanaf ca. 9 jaar.

6.

Roald Dahl | De Griezels

Meneer Griezel, een viezerik met een baard vol eten, en mevrouw Griezel, die een glazen kunstoog heeft, doen altijd erg lelijk tegen elkaar en tegen allerlei dieren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

7.

Roald Dahl | De fantastische Meneer Vos

Drie rijke en gierige boeren proberen een vossenfamilie te doden, omdat deze al hun kippen opeet. Maar meneer Vos is erg slim! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

8.

Roald Dahl | Daantje, de wereldkampioen

De 9-jarige Daantje woont met zijn vader in een woonwagen bij een benzinepomp. Als Daantjes vader hem verschillende manieren laat zien om fazanten te stropen, begint een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

9.

Roald Dahl | Joris en de geheimzinnige toverdrank

Joris (8) heeft een hekel aan zijn oma, die hem altijd pest en bang maakt. Op een dag neemt hij wraak met een zelfgemaakte toverdrank. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

10.

Roald Dahl | Gruwelijke rijmen

Bewerking op rijm van een aantal bekende sprookjes, met lugubere grapjes en een verrassende afloop. Met vele paginagrote en kleinere kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.