Top 10 Sinterklaas & Piet

Gepubliceerd op: 15 november 2016 10:44

De goedheiligman is samen met zijn pieten weer in het land! In de OBA vind je volop voorleesboekjes die aansluiten bij deze gezellige tijd van het jaar.

1.

Tiny Fisscher | De zus van Sinterklaas

Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens. Vanaf ca. 5 jaar.

2.

Sjoerd Kuyper | Het kleinste pietje

De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Vanaf ca. 4 jaar.

3.

Mylo Freeman | Prinses Arabella en de Sint

Het verwende prinsesje Arabella heeft maar één wens voor pakjesavond: ze wil Sinterklaas zelf. En Arabella krijgt altijd haar zin. Maar hoe moet het dan met de cadeautjes voor alle andere kinderen? Vanaf ca. 4 jaar.

4.

Paul Passchier | Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet

De teksten van 25 bekende sinterklaasliedjes zijn zo aangepast, dat Piet geen knecht meer is en er geen stoute kinderen meer zijn. Ze zijn te beluisteren op de cd. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

5.

Bette Westera | Hoe oud is Sinterklaas?

Hoe oud is Sinterklaas? Waarom zijn de pieten niet meer allemaal zwart? In zes verhalen stelt Mees allerlei kritische vragen over Sinterklaas aan zijn ouders. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

6.

Kristina Langarika | Lola’s Sint

Lola gaat met haar moeder naar de intocht van Sinterklaas. Als Zeurpiet zijn handschoen verliest, geeft Lola die terug en mag ze als beloning met de pieten pakjes rondbrengen. Met Nederlandse en Engelse tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

7.

Pimm van Hest | De pieten maken het bont

Sinterklaas gaat met vakantie en geeft Scrabadoelie de leiding. Maar het valt niet mee om de baas te zijn over al die verschillende pieten! Gelukkig schieten de regenboogpieten te hulp. Vanaf ca. 4 jaar

8.

Sjoerd Kuyper | De vrienden van Sinterklaas

Broes wil met zijn vader naar de intocht van Sinterklaas. Maar papa is al bij Sint. Hij is naar de Pietenschool geweest. Nu mag hij Sinterklaas helpen en ook nog zelf kiezen welke kleur hij krijgt! Vanaf ca. 4 jaar.

9.

Arend van Dam | Het Pietenboek

Van de eerste pepernoten tot het allerlaatste pakje genieten Daan en Maura met volle teugen van het sinterklaasfeest. In de verhalen van de opa van Daan komen veel pieten voor. Zo is er een rolstoelpiet, een pyjamapiet en een kanariepiet. Er is zelfs een piet die liever clown wil zijn in het circus. Vanaf ca. 4 jaar.

10.

Robert Vuijsje | Alleen maar stoute kinderen

Sammie en Daantje spelen Sint en Piet. Maar Sint is saai, ze willen allebei liever pieten zijn. Wat voor kleur zullen ze kiezen? En wat kunnen ze nog meer kleuren? Vanaf ca. 4 jaar.